Dieses Blog durchsuchen

Montag, 18. März 2019

Creierul + Inima = EU

Cine ar fi crezut vreodată că după ce am migrat de la ”asistenta perfecta” (25 de ani GM Assistant)  la ”Ironman Lady”, apoi de la ”Ironman Coach” la ”Anka's ART”, voi ajunge să aprofundez studii despre creier, despre neuroplasticitatea creierului uman și despre relația creier-inimă care ne definește în esență?!

Creierul uman și conexiunea directă cu mesajele care ne sunt transmise prin inimă/feeling, respectiv prin reacții corporale pe care nu ni le putem explica, este încă un obiect de studiu în care tot mai multe domenii științifice se implică asiduu. Creierul ca organ nu mai este doar de domeniul medicului scolastic, căci creierul nu este doar ”un simplu organ”.
Egiptenii nu acordau nici o atenție creierului. Egiptenii preaslăveau inima și puterea sa. În procesul mumificării, creierul era extras prin nas și aruncat la gunoi. Inima era păstrată la loc de cinste. 

Inima este busola noastră, indiferent dacă realizăm acest lucru sau nu. Indiferent ce ne dictează creierul, inima rămâne mereu în culise și ne indica direcția. Pentru că nu suntem educați în această direcție, nu recunoaștem limbajul și mesajele ne rămân nepercepute, ani și ani, uneori toată viața. 

Creierul poate și ”știe” multe, dar poate și știe și mai mult doar atunci când se conectează și comunică cu inima. Ca ”mental trainer” am învățat pentru mine și apoi am învățat cum să le arăt celorlalți, că prin intermediul anumitor metode ce pot fi consecvent antrenate (vizualizarea, focusarea pe moment), putem atinge stadii în care să ne apropiem de noi înșine. Astfel putem antrena intuiția, de exemplu. Intuiția ne ajută să știm ce pași ne sunt de folos în drumul nostru și cu ce persoane vrem să avem relații sau nu. Prin aceste metode ne putem stabiliza puterea de concentrare, rutina în procesele de învățare a noi mișcări, activități, cunoștințe și putem ajunge să luăm decizii bune. Toate acestea țin în esență de puterea creierului, dar creierul singur e doar tehnicianul ”fără suflet”. Urmând doar creierul, ne izolăm și sfârșim prin a ne autoscufunda în singurătate, construim sau (între)ținem relații doar la nivel rațional. Inima rămâne închisă, din moment ce limităm existența și relațiile doar la interese raționale.

Prin meditație trebuie să implicăm ambele organe, nu doar creierul. Desigur că putem crea ceea ce vizualizăm și ceea ce ne dorim prin rațiune, dar doar prin implicarea inimii putem afla dacă ceea ce ne dorim este și ceea ce vrem de fapt, pentru binele nostru per ansamblu. 

Meditația corect exersată liniștește tensiunea arterială și creierul, este ceea ce ideal se numește, la final, ”golirea de gânduri”. Golirea de gânduri este un stadiu benefic întregului organism și necesită antrenament regulat, adică zilnic și progresiv.
Vei putea simți că pe măsură ce ”creierul ți se golește” de gânduri, respirația se calmează, inima se liniștește, organismul se pregătește în slow motion să intre în alte dimensiuni și pe alte unde de frecvență.

Tot mai mulți oameni pe planetă suferă de singurătate și falsă socializare. Studii de specialitate demonstrează clar că lipsa relațiilor, a partenerilor de discuție, chiar a contactului fizic (o îmbrățișare, de pildă, indiferent în ce context) are repercursiuni asupra sănătății generale a individului. Creierul și inima au nevoie să se dezvolte prin relațiile cu ceilalți, doar așa ne cunoaștem pe sine, oricât de paradoxal sună. Avem nevoie să ajutăm, să fim ajutați, să ascultăm, să fim ascultați, să îmbrățișăm, să fim îmbrățișați. Necondiționat.

Altfel, ne putem elimina creierul și inima și putem exista ca roboți în iluzia că încă suntem ”oameni”. 
De citit: ”Into The Magic Shop” de James R. Doty (neurochirurg holistic)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)