Freitag, 23. August 2013

Cupa României 2013 la triatlon

Update 25.08.2013, 21:00
O nouă experiență pentru mine, în sensul că nu mă pasionează cursele de tip sprint. E un alt tip de efort. 
Pe scurt (cred că mă voi abține să comentez cursa organizatoric și imagine/comunicare, pentru că ar ieși ceva hilar și amar, dar un termen potrivit mi se pare ”rudimentar” și total neașteptat pentru o Cupă a României fără .... cupe .... (da, exact, câştigătorul acestei competiţii nu a primit o cupă, ca simbol al victoriei!), ci cu medalii dintr-un ”aliaj” de carton cu plastic cred (frumos designul, de altfel, să nu subestimăm meritele creatorului!),

 
medalii pe care scrie "Sf. Gheorghe", nicidecum "Reci" şi pe care denumirea de "Cupa României" nici măcar nu apare .... dacă asta nu e cel puţin hilar ...
și un podium nenumerotat cu I, II, III ..... Am promis că nu comentez. 
Arbitrii numeroși de pe traseu mi-au plăcut, chiar dacă concurenții care au alergat pe axul drumului, nu pe dreapta lui, cum spunea regulamentul, nu au fost penalizați și au și urcat pe podium (unii de două ori chiar!). A trebuit să-i depășesc cu bicicleta prin dreapta lor, total aiurea.). 
(....)
Duminică vreme bună de concurs, am făcut o cursă bună pentru nivelul meu de ne-antrenare:
750 m înot - 17 minute + alergarea până în T1 și tranziția = 4 minute.
Am și eu ocazia să văd un start de pe mal, profesionist, arbitrat de un arbitru ITU: toți aliniați, nu mișca unul în front! Mi-a plăcut la nebunie, dă o prestanță evenimentului! Ce-seamnă "omul sfinţeşte locul!" - ALWAYS! Dacă vom avea arbitri competenţi pe la concursuri, dacă se vor trece mai rar cu vederea greşelile mai mari sau intenţionate, cu timpul vom învăţa rolul arbitrului, vom învăţa să respectăm regulile, ne vom obişnui cu mişcările şi va fi bine pentru toată lumea. Dar nu voi mai trăi atunci.
Apropos de Ce-seamnă "omul sfinţeşte locul!" - ALWAYS!: Ce să faci cu un organizator arogant, care probabil te înjură în limba străină de ţara în care trăieşte şi care "se aia ...." pe oricine vrea să-i dea lui sfaturi despre cum e cu organizarea? 
Copilaşilor nu li s-a permis neoprenul, tremurau la start de ziceai "ce-i aia?", dar adulţilor da .... adică în 30-45 de minute se răcise apa .... da, OK ... eu oricum nu aveam neoprenul la mine, deci mi-era indiferent.
24 km bike - 47 min (inițial mă trecuseră cu 1h09min!!). Uite asta nu-mi place: de ce spui că sunt 20 km de șosea, când de fapt sunt 24??
Aici m-a sâcâit puțin pe traseu concurentul cu nr. 17, nu știu de naiba avea. M-a depășit și a rămas puțin în fața mea, dar pe stânga drumului. Nu dădea pedală mai rapid deloc. L-am depășit din nou după vreo 2-3 km, m-am retras pe dreapta. 
La întoarcere m-a prins și m-a depășit și iar îi stăteam în roată .... trebuie să învețe să facă loc sau dacă depășește, să o facă mai decis și să se îndepărteze. Că doar nu mă bloca intenţionat (!)
 5 km run - 31 min.
Total: 1h42min22sec.
Deși trebuia să fim 4 la categorie, am fost doar eu și o unguroaică foarte încrâncenată și foarte bună, care a terminat cu doar 6 minute mai rapid decât mine (1h36min).
Când am ajuns la finish bike, am descălecat şi în mod automat mi-am desfăcut casca, fără să o dau jos. Mi s-a spus că nu am voie, potrivit regulamentului. Că trebuie să alergi cu casca pe cap până la locul unde depui bicicleta în tranzit. Am tot recitit regulamentul, dar nu apare aşa o menţiune. Oricum nu o dădeam jos de pe cap, căci e ilogic şi inutil să alergi cu ambele mâini ocupate până la cutia cu echipament. Am fost oprită înainte de a intra în ţarc şi, pentru a evita o penalizare de timp, am stat să-mi clipsez casca la loc. OK, no problem, greşelile se plătesc. Sunt de acord că am făcut un gest automat să desprind bentiţa de prindere de sub bărbie, căci fac gestul zilnic şi e legat de descălecarea de pe bicicletă. Dar repet: indiferent de regulamentul ITU, în regulamentul de la acest concurs nu apare scrisă această regulă. Am auzit de la alţii că vreo 3 biciclişti au fost penalizaţi cu 10 secunde pentru că şi-au dat casca jos de pe cap prea devreme. Și nu a fost un concurs aflat sub jurisdicția ITU - asta așa, pentru clarificare.
¤¤
Am plecat la 15:10 din Reci, am oprit prin sate pentru cumpărături, a plouat, am ajuns acasă la 19:00, cu: 4 pepeni imenși, fiecare de 10 kg, 10 kg cartofi, 5 kg ceapă și o pâine mare. N-am mai avut bani de afine, usturoi, cașcaval, roșii, cătină, că tare aș fi luat.
Update 23.08.2013
Cu chiu cu vai, nişte informaţii obţinute, le public în formă semi-brută, din lipsă de timp:
Regulament de concurs ”Cupa României - Reci, 25 august 2013
750 m inot
  20 km ciclism
    5 km alergare
--------------------------------------------------------------------------------------

Înscriere la Lacul Reci: 

   Sâmbătă, 24.08.2013, 18:00-19.30
                                 ora 19,30 - şedinţa tehnică
   Duminică,  25.08.2013, 07:45-08:45
                                   ora 09:00 - şedinţa technică
Zona de tranzit: 

Se amenajează lângă drum, în parcarea din dreapta (nu ştiu dacă e vorba de DN sau de drumul care face intrarea în complexul Reci).

Intrarea concurenţilor are loc între orele 9,00-10,00.
Nu se permite intrarea altor persoane din afara concursului.
Concurenţii îşi vor putea lua echipamentul după terminarea concursului, după ora 13 sau când va anunţa organizatorul.
Startul:  09:45  pentru copii 10 -13 ani
              10:30   pentru restul categoriilor.
Traseu: 

Înot:     În lacul Reci. 1 tura = 750 m 
Ciclism: 4 ture de ciclism = 20km (1 bucla = 5 km) în direcţia Covasna, cu punct de întoarcere înainte cu aproximativ 200 m de trecerea peste calea ferată. Alergare: Pe partea  dreapta  a drumului (deci e vorba de DN), tot în direcţia Covasna şi întoarcerea este identică cu ciclismul (cu siguranţă acolo va exista un om din partea organizatorului, care va delimita traseul). Atenţie! Se aleargă cât mai aproape de marginea drumului, doarece vor fi şi ciclişti pe traseu. NU se alearga la bustul gol. 
Se aleargă 1 tura = 5 km. 
Numărul de concurs va fi purtat de concurent în partea din faţă.

Concurentul îşi asumă responsabilitate de a-şi număra singur buclele,  arbitri de pe traseu nu dau informaţii de acest gen.

Casca de ciclism este obligatorie cu numărul de concurs lipit pe partea frontală. Numărul concurentului, cel în format mare, va fi purtat la ciclism pe partea sa din spate.

Este permis mersul în pluton.
Se circulă pe dreapta şi depăşirea se realizează doar pe stînga. 
Se respectă regulile de circulaţie.
Este interzisă tăierea curbelor şi depăşirea axei drumului pe partea opusă decât direcţia de deplasare.

Între orele 09:30 şi 13:00 circulaţia va fi închisa, dar cu toate acestea vă rugăm să respectaţi regulile de circulaţie, doarece în caz de accident se consideră a fi accident de circulaţie (n.a. ?!) şi răspunderea revine celui care nu a respectat Codul Rutier şi a produs acel eveniment.

Se poate întîmpla ca, din greşeală, pe traseu să intre totuşi maşini sau alte mijloace de transport. Vă rugăm mare atenţie la aceşti intruşi. Anunţaţi cel mai apropiat arbitru să ia măsuri împreună cu echipajul de poliţie rutieră, prezent la faţa locului.
Repetăm:
Concurenţii sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice şi să parcurgă traseul cât mai aproape de marginea drumului.
Copii:  înot:          150 m
            ciclism:      2,5 km

            alergarea: 800  m

Ştafeta: 
schimbul se realizează la intrarea în zona de tranzit, pe partea dreaptă.

Participanţii nu au dreptul să concureze până nu au completat şi semnat declaraţia pe propria răspundere,  iar pentru minori vor completa părinţii sau antrenorii.
 Concursul se încheie la 12:45, cei care nu au ajuns la finiș sunt scoși în afara concursului din motivul că oprirea traficului ia sfârșit la ora 13,00.

Organizatorii îşi menţin dreptul de a schimba acest regulament.

05.08.2013

Duminică, 25 august a.c., se va desfășura Cupa României la triatlon.
Nu luasem deloc în calcul această cursă, dar, cum pe 24 august am planificat să fiu prin zona Brașov / Reci pentru un motiv întemeiat, m-am gândit că aș putea participa și la acest concurs, mai ales că este pe asfalt, după cum se pare. De regulă, pentru doar 750 m înot, 20 ciclism și 5 de alergare nu fac așa o deplasare costisitoare, pentru că nu-mi (mai) permit, din păcate.
Costul participării este de 80 lei/adult și 50 lei/copil. 
Ce este încă neclar, din păcate:
1. Unde va fi startul/finish-ul?
2. Va fi înot în bazin (ca la ediții anterioare) în Sf. Gheorghe sau în Lacul Reci? Deci per total, informațiile despre traseu lipsesc cu desăvârșire deocamdată.
Este absolut regretabil că o Cupă a României stă atât de deficitar cu mediatizarea și comunicarea, deși se află la a doua sa ediție sub acest statut. Și este regretabil că simțim din nou lipsa de interes a autorităților române și a presei române de sport pe astfel de segmente .... ca să nu spun că de fapt suntem tratați precum în această fotografie:
Dar ... oare chiar trebuie să știm mai multe?! Probabil că nu. Take it or leave it. 
Startul, pe unde va fi: 10:30.

N.B. 
Pentru cei care nu cunosc locaţia, o explicaţiune totuşi, întru scuza organizatorilor:  
Este vorba de DN13E, pare-se singura şosea de legătură spre Covasna (Reci-Covasna = 22 km, am făcut ruta în 2010, cu bicicleta). 
Oprirea circulaţiei pe acest segment este o reală problemă, în 2010 s-a reuşit doar parţial. Poliţiştii care stăteau la capete de traseu au cedat presiunilor şoferilor, aşa că în plin concurs ne-am pomenit cu avalanşă de maşini care se strânseseră la barieră şi cu turişti care înjurau de mama focului. Ca urmare, e posibil ca din acest motiv concursul să fie nesigur ca şi locaţie.

Am regăsit o scurtă corespondență cu ei din 2012.... cineva a răspuns la întrebarea mea (”Unde se ține până la urmă, că noi ne pregătisem pentru Sf. Gheorghe?”) după o lună și ceva de zile, sec și arogant. Răspunsul a venit oricum după ce concursul se desfășurase!!! În 2012 au anunțat modificarea locației pe șest, cam cu o lună înainte de 18 august, când a fost startul. Fără să numească un motiv, fără să explice, nimic. Răspunsul mi l-au dat pe 23 august ....


Slide # 1
EDITIA 2014 - by Titus Dulacioiu, postat pe FB:
HAOS TOTAL la Cupa Romaniei la Triatlon - Sf. Gheorghe - 17.08.2014
Am asteptat sa treaca o zi de la finalul Cupei Romaniei la Triaton, organizat de Clubul Tri-Aluta Sfantu Gheorghe, concurs la care inotul s-a desfasurat in strandul din oras (bazin de 50m, apa tulbure si la care oricum culoarele nu erau trasate pe fundul bazinului), iar bicicleta si alergarea pe strazile orasului. Dar nu pot lasa sa treaca timpul fara a face o radiografie a acestui consurs.
Din pacate ploaia deasa si cele 13,5-14 grade au creat (cel putin pentru organizatori) un haos total care a dus la cel mai dezastruos concurs de triatlon pe care l-am vazut in cei 4 ani de cand practic acest sport. Din fericire de data aceasta am fost simplu spectator insa ceea ce am vazut trebuie povestit, poate pe viitor astfel de lucruri nu se mai intampla.
Conditiile meteo nefavorabile au dus la modificarea programului de start anuntat in prealabil, astfel incat startul la inot a fost comun pentru elite, juniori, age-group si stafete, ajungandu-se la cate 5-7 inotatori pe un culoar. "Domnii" arbitrii nu au vrut sa stea in ploaie si sa respecte programul stabilit tot de ei, ca doar ei sunt "voluntari", iar concurentii, daca tot au platit, nu au ce face si inghit.
Toti inotatorii trebuiau sa parcurga 15 lungimi de bazin (750m), dar nu a fost intocmai asa. Pe unul din culoare, arbitrul (sau voluntar? nu am reusit sa aflu nici macar de la organizatori) a scos toti inotatorii din apa dupa doar 13 lungimi de bazin, cu toate ca toti cei 5 de pe culoar i-au spus ca nu inotasera decat 13 lungimi. Primul nu a vruit sa-l asculte si plecase sa mai inoate doua bazine, insa a tot strigat dupa el pana l-a scos afara. Sigur ca in regulament se spune ca sportivii trebuie sa-si numere singuri turele, dar daca un arbitru iti spune ceva in timpul concursului si nu-l asculti risti descalificarea, nu-i asa? Poate ca pe mine, nefiind participant, nu ma credeti ca asa s-a intamplat, poate nu-i credeti nici pe cei de pe culoar cu toate ca trei dintre ei la sfarsitul cursei au iesit pe primul loc la categorialor de varsta (deci au ceva experienta in acest sport, si cat sa numere pana la 15 banuiesc ca se descurca), poate nu-l credeti nici pe dl. Emil Bituleanu care a inotat pe acelasi culoar si de a carui tinuta morala nu cred ca se indoieste cineva. Atunci trebuie sa dati crezare organizatorilor care i-au penalizat pe acesti inotatori pentru ca nu au inotat toate lungimile. Si astfel doi din cei trei de mai sus au pierdut cupa. Pentru care s-au luptat, urmarindu-si in cursa adversarii si "tragand" suficient cat sa termine primii la categoria lor de varsta. Si pe prima lista de finish tiparita de firma de cronometrare chiar castigasera, pentru ca apoi lista sa fie imediat schimbata pe ascuns si facuta public doar la premiere (amanata o ora pe motive necunoscute, nu s-a afisat nici un rezultat intermediar) - surpriza! Penalizarea i-a scos din carti. Si desigur ca acea jumatate de ora de la terminarea cursei in care ar fi putut face contestatie trecuse. Am asistat la discutiile cu organizatorul, care la situatia data a ripostat "si acuma ce sa-i fac arbitrului? Sa-l penalizez? Oricum vine volutar". Excelanta scuza!!!!
Dar acei concurenti care au platit, domnilor organizatori, ei cu ce sunt de vina? Cu faptul ca au batut unii din ei multi kilometrii, ca au platit o taza de participare (nu uitati ca cei de la age-group sunt principalii vostrii "sponsori" atata timp cat pentru elit nu exista taxa de participare), ca au indurat aceleasi conditii meteo ca si arbitrii dar spre deosebire de acestia din urma care s-au ascuns sub pelerina sau umbrela sportivii au inotat, pedalat si alergat in ploaie. Ei cu ce sunt de vina ca arbitrul i-a scos din apa si au crezut ca, din cauza vremii, s-a decis "din mers" scurtarea probei de inot? Arbitrul e suveran, nu? Nu-l asculti esti descalificat, il asculti esti penbalizat...Fiindca a fost un haos total la iesirea din apa. Dupa iesirea primilor trei concurenti din apa (al doilea iesind Ionescu Danes, un excelent inotator, cu rezultate remarcabile, care a depasit PE TOTI concurenti de pe culoarul lui o data ba pe unii chiar si de doua ori, si al treilea Ciprian Balanescu care a participat cu ceilalti de la categoria elite pe un culoar separat de age-group - primul iesind un junior, inotator de performanta) s-a creat un mic haos, mai multi inotatori incepand sa iasa din apa vazandu-i pe cei mai buni iesind (mai ales de pe culoarul lui Danes, imediat dupa el au iesit inotatori pe care-i depasise si care mai aveau de inotat cel putin 100m. Si nimeni nu stie cate bazie au inotat, atata timp cat nu purtau casti cu numar de concurs, atata timp cat din cauza ploii arbitrii (voluntarii?) de pe culoare numarau "la ghici" lungimile inotate de fiecare fara o evidenta scrisa. Si nimeni nu a fost penalizat, cu exceptia (CULMEA!) a lui Danes la sfarsitul cursei, fiindca a iesit prea repede din apa. Sau asa a considerat arbitrul, cum sa iasa cineva atat de repede din apa? Asta in timp ce pana si vechii triatlonisti pot confirma calitatile sale de inotator de performanta; nu deageaba a iesit si la Campionatul National de Triatlon de la Targu-Mures primul din apa, la o distanta semnificativa de al doilea inotator,si are o multime de titluri nationale la concursuri de inot. Pana si campionul nostru la triatlon, Ciprian Balanescu, sunt convins ca poate recunoaste calitatile sale; sa acuzi un fost inotrator de performanta care si-a petrecut ani de zile inotand sute de mii de lungimi de bazin ca nu stie sa-si numere singur 750 de metrii mi se pare ridicol. Dar nu si organizatorilor.
Cumva-cumva s-a terminat si proba de inot; ca sa nu uit: imi pare rau ca nu am facut poze dar privelistea mi-a facut greata - jumatate din cordoanele care separau culoarele in bazin erau simple PET-uri agatate pe o franghie; mai are rost sa va spun cat de bine (nu) spargeau valurile? Mai mare rusinea la un concurs autointitulat "Cupa Romaniei". Probabil vor aparea poze de la inot sa vedeti in ce bazin s-au chinuit concurentii. Mai rau ca acuma 30 de ani!
Si a inceput "distractia" numita 9 ture de bicicleta si 2 de alergare. (Aici insafac o mica paranteza si trebuie sa recunoscmeritul organizatorilor ca au reusit sa inchida circulatia in centul orasului, ceea ce sunt convins ca nu a fost usor - cel putin in orase mari este o adevara aventura sa inchizi numai o banda de circulatie daramite tot centrul! Pacat ca nu s-a mai facut un mic efort de indepartare a acelui speed-bumper din fata primariei sau macar a uneiportiuni din el, care pe ploaie a fost un adevarat pericol). Cei cativa arbitrii ascunsi sub pelerinele lor si-au indeplinit cu brio rolul de a numara... orele care se scurg, sau cele ramase pana ajung la caldura. Fiindca NIMENI dintre acestia, in nici unul din capetele traseului, nu a numarat turele concurentilor. Astfel au fost concurenti care au recunoascut ca au pedalat o tura mai putin (si multi dintre participanti si insotitori pot confirma ca au auzit de mai multe ori "poti iesii cand vrei" sau "de ce nu ai iesit si tu ca mine, mai repede?"), culminand cu faptul ca (cel putin) un concurent a alergat o singura tura si asta cu stiinta arbitrului caruia i-a spus ca a alergat doar o tura si care l-a indrumat spre sosire? Dar aici, din fericire, nu a fost numeni penalizat, deoarece ploaia inmuiase toate oasele si toti vroiau sa se termina odata concursul.
Cum poti sa ai pretentii sa organizezi un concurs numit atat de pompos "Cupa Romaniei", sub egida FRTRI, la care arbitrii sa nu stie pe ce lume traiesc, sa nu ai covor de cronometrare care sa numere turele la bicicleta si alergare (mai ales cand sunt de parcurs 9+2 ture), sa nu ai un sistem de numarat bazinele la inotatori? Cu cu o taxa de participatre de 90 de lei cred ca a fost cel mai scump concurs din acest an dupa Ironman-ul de la Oradea) - pai domnilor organizatori daca vreit sa aveti "liniste" si organizati inotul in bazin dati concurentilor casti cu numere de concurs si puneti pe cineva capabil si responsabil (la propriu si la figurat) sa noteze numerele de pe casti! Este inadmisibil sa penalizezi niste concurenti care au platit pentru aceasta distractie din cauza incapacitatii organizatorice de a gestiona concursul. Ar trebui sa fiti multumiti ca au fost doar 61 de participanti (record negativ, cred ca este cea mai slaba participare la un concurs de triatlon tinut de FRTRI de cand s-a infiintat!); daca erau cateva sute ca la Vama Veche sau Mamaia sau Brasov sau alte concursuri cred ca trebuia de penalizati concurentii fara discernamant din doi in doi si sa-i descalificati din trei in trei ca sa puteti face fata! Asi fi inteles aceste greseli daca ne-am fi strans 60 de prieteni sa ne jucam de-a triatlonul in jurul iazului din padure, dar CUPA ROMANIEI?????
A avut dreptate unul din invingatori (chiar fara a fi afectat de penalizarile de mai sus) cand dupa concurs si-a strans "jucariile" si a plecat acasa, fara a sta sa-si ridice cupa, scarbit fiind de organizare. Si este vorba de un sportiv care a participat la o multime de concursuri in afara tarii, cu sute de triatloane si o multime de iron-man-uri la activ, care a spus ca un astfel de haos nu a mai intalnit.
Efectiv dupa o asemenea experienta iti vine sa renunti la concusuri, mai ales daca aduni toate cele intamplate anul acesta in concursurile organizate de FRTRI: experienta lui Bogdan Ionita la Lacul Rosu, povestea cu motociclistul (un "oficial!") care a cauzat caderea unui grup de biciclisti de care s-a apropiat prea mult in timpul la triatlonului de la Brasov, si aceasta.
Dar haideti sa strangem din dinti, sa strangem randurile si sa ajutam impreuna acest sport sa creasca. Fara o miscare "de masa" in acest sport nu putem sa ne asteptam sa avem sportivi cu rezultate remarcabile in competitii internationale; deocamdata pe tabloul triatlonului din Europa inca nu avem sportivi care sa conteze. Si nici nu vor apare daca aceast sport nu va deveni popular, daca concursurile gen "Cupa Romaniei" au doar 61 de participanti juniori + elite + age-group si concursul se desfasoara intr-o totala lipsa de organizare. Nu stiu de ce nu s-a numit "Cupa Romaniei " concursul de la Brasov, inca de anul trecut cand a fost la prima editie organizarea a fost NET peste cea de la Sfantu-Gheorghe care este (parca) la cea de-a saptea editie...
Nevorbind de faptul ca pe site-ul Trialuta nu apare NICI O INFORMATIE referitoare ala acest eveniment (pe cand si pentru concursuri cu pretentii mai mici organizatorii creaza pagini de internet dedicate).
Poate ca tonul meu mai aspru va supara pe unii, poate ca unii imi vor da dreptate si altii nu, dar cred ca daca nu luam atitudine nu ne putem astepta la imbunatatiri. Nu ma astept ca nedreptatile intamplate sa se indrepte (cu toate ca, asa cum ziceam, au fost si sportivi care au avut de suferit din cauza ca organizatorii au crezut ca acest concurs este o joaca de copii), ma astept insa ca cineva sa traga concluziile care se cuvin si sa incerce ca la fiecare concurs sa fie un pic mai bine ca la cel de dinainte.

6 Kommentare:

  1. Anka, La bike au fost 24 de km (am verificat cu mai multi colegi), probabil de aici timpul un pic mai mare pentru bike?
    Felicitari

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Da, merci, așa dă și pe al meu ciclocomputer, dar am crezut că nu l-oi fi setat eu pe zero înainte de cursă! Și oricum au corectat, nu mai apar cu 1h09 minute, cum era afișat, ci cu 47 de minute, ceea ce ... e altceva :-), că la naiba, am tras la bike.

      Löschen
  2. A fost super tare acest concurs!!!!! Primul concurs la care nu vad macar o medalie de finisher, baaaaaaa!!! Si aflu cu o zi inainte detalii despre traseu, ce porcarie. Si vine unu, saracu, de-mi ia numarul de concurs, n-am mai auzit asa ceva in viata mea!!!! Si arbitrii care nu vorbesc limba romana, ci maghiara, de fata cu concurentii. Nuuu frate, nu mai vreau asa ceva, pe cuvant de cercetas! Nu am nimic cu ungurii, dar duminica chiar m-am simtit aiurea, romanii eram o minoritate in propria tara. Foarte urata cupa romaniei, mai bine ar intitula concursul cupa maghiarilor! BRAVO ALEX ca le-ai luat cupa!! Sau ma rog, şemineul! Fratilor, nu vreti si tricoul inapoi, sa-l mai folositi si anul viitor? Vi-l returnez cu placere :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Anonymous te invit la un pahar de Tokaji sa simti adevarata aroma unguresca .

      Löschen
    2. Merci, frate. Pacat, pe cuvantul meu PACAT de zona si de munca depusa, cand asa un concurs e ucis practic de cateva grosolanii si o aroganta fara margini. Eu nu stiu cum federatia aia se complace cu astfel de organizatori si permite lipsa de informatii. Mai erau 3 zile si nu stiam daca ma duc iar daca ma duc, unde puii mei merg? La bazin la Sf. Gheorghe sau la Lacul Reci? Pacat, fratilor, ca munca se depune, voluntarii isi fac treaba, arbitrii isi fac treaba, dar lipseste coloana vertrebrala. Jenant.

      Löschen
  3. Familia noastra a venit la Reci cu un sentiment foarte deschis cum ca vom avea onoarea sa facem parte dintr-un eveniment absolut deosebit. Am condus 7 ore pentru acest concurs, ne-am pregatit, ne-am anuntat prietenii, am cheltuit. Ignorand faptul ca nu am aflat decat foarte tarziu detaliile concursului, zona este foarte frumoasa, vremea a tinut cu noi, traseul a fost eliberat de trafic, lume selecta, putini concurenti, ceea ce n-a uimit foarte tare. Ulterior, citind diverse alte comentarii de la sportivi si rememorand intarzierea cu care am primit informatii, ne-am dat seama de ce atat de putin competitori vin la cupa Romaniei, desi numarul de triatlonisti pregatiti a crescut foarte mult in ultimul an. Daca va uitati, la Olimp vor merge peste 400 de oameni si cupa RO nu a reusit sa stranga nici o suta la start. Am facut concursul si acum stim ca este un concurs la care nu mai dorim sa participam. Faptul ca a lipsit o medalie pentru toti cei care au trecut linia de finis, faptul ca practic ni s-a luat de pe noi numarul de concurs, personalul de pe traseu vorbea mai ales ungureste si nu stiai daca spune ceva despre tine sau nu si alte detalii care ne-au surprins negativ ne fac sa credem ca nu degeaba nu vine lumea aici. Ne-a placut traseul si zona, dar nu maniera in care am fost tratati in mare parte. Ceva fierbe acolo si noi nu vrem sa dam in clocot.

    AntwortenLöschen