Freitag, 21. Februar 2014

Avem federație, ne simțim încurajați ....

Anunț pe Facebook:
”La Campionatul Naţional de Duatlon – se vor desemna campionii naţionali la duatlon pentru următoarele categorii (masculin şi feminin):
elite: sportivi legimitaţi, +20 ani
juniori: 16 - 19 ani
cadeţi: 13 - 15 ani
copii: 9 - 12 ani
amatori (Age Group): 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani
Se pot înscrie şi stafete formate din doi sportivi, clasamentul ştafetelor se va face separat, conform categoriilor masculin, feminin şi mixt.
Pentru INSCRIERI - http://frtri.ro/cn-duatlon-inscriere/
Concursul va fi organizat conform Regulamentul competiţional ITU şi Regulamentului de organizare a competiţiilor de duatlon şi triatlon al FRTRI.
PROGRAM (.....)
CATERGORII DE VÂRSTĂ ŞI DISTANŢE:

Copii 9,10,11 şi 12 ani
– 1,25 km alergare
– 5 km bicicletă
– 1,25 km alergare
    Cadeţi 13-15 ani
    – 2,5 km alergare
    – 10 km bicicletă
    – 1,25 km alergare 

Juniori 16-19 ani
Amatori: 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani           
Elite și ștafeta: masculin, mixt şi feminin
      – 5 km alergare
      – 20 km bicicletă
      – 2,5 km alergare
ÎNSCRIERE
Condiţii de participare – taxe de înscriere
Potrivit Regulamentului FRTRI, pentru categoriile elite, juniori, cadeţi şi copii NU se percepe taxă de înscriere.
amatori Age Group – 60 lei* / persoană (*taxa de licenţă nu este inclusă)
Ştafetă – 90 lei*/ echipă (*taxa de licenţă nu este inclusă)
Toţi concurenţii trebuie să posede licenţă FRTRI. Cei care nu au legitimaţie emisă de FRTRI pot opta pentru licenţa de o zi. Costul acesteia este de 10 lei şi îi conferă concurentului dreptul de a participa la concursul respectiv.

Taxa va putea fi achitată la faţa locului, în pre-ziua concursului şi în dimineaţa concursului, după înscrierea în prealabil pe site, secţiunea Înscrieri.
Detalii şi înscrieri la: http://frtri.ro/cnd2014/
Pentru întrebări, nu ezitaţi să ne contactaţi la: suport@frtri.ro

*******
Deci, dacă ați citit cu atenție aceste informații, veți sesiza câteva chestii cel puțin interesante și vă veți simți încurajați peste măsură (ordinea este aleatorie), taman de instituția de la care mulți aveau așteptări diferite (ghinionul lor!):
1. Un concurs organizat de o federație.  Federația este o structură privată care beneficiază și de un buget de la stat. Deci este un fel de business shăruit, ca să mă exprim cosmopolit.
Din ce știu eu, federațiile se ocupă de sportul profesionist. Sau cel puțin în primul rând.
2. Ca urmare, dacă nu ești profesionist, iei ”nana”, pentru că ești singura categorie acceptată la acest concurs care trebuie să plătească taxe. Nu una, ci două: una de înscriere, de 60 lei + una ”de licență”, de 10 lei. Licență ca să ce?! De ce are nevoie un amator de licență de participare de la federația de profil?! Pe principul post-belic: ”dați un leu pentru-Atheneu” poate?!
3. Citez: ”Potrivit Regulamentului FRTRI, pentru categoriile 
     elite, 
     juniori, 
     cadeţi şi 
     copii NU se percepe taxă de înscriere.”
 Deci, doar ”amatorii Age Group – 60 lei* / persoană (*taxa de licenţă nu este inclusă )
Ştafetă – 90 lei*/ echipă (*taxa de licenţă nu este inclusă)”.

Mi se pare siderant. Mă întreb din ce fonduri ar suporta federația astfel de concursuri, dacă amatorii nu s-ar mai înscrie?
Eu nu înțeleg de ce amatorii sunt puși să contribuie (bașca în plus, vezi și acest material, aflat în topul celor mai citite încă din ziua publicării lui!) la bunăstarea unei federații sportive, instituție privată, al cărui scop este, printre altele, și de a intra pe profit? Nu contribuim destul la firmele celor care organizează, participând și achitând taxe din ce în ce mai mari? De ce încă o taxă, de ce separată, de ce doar pentru amatori? După ce ne-au desființat la nici un an de existență și ne-au numit ”sportivi de agrement” .... urât și aș spune că e specific românească abordarea.
Ceva nu se potrivește, dacă stai să analizezi the big picture. Vor fi mai mulți care își vor face griji, dar peste ceva ani. Românii dorm mult și se trezesc (prea) târziu, dacă o mai fac.
Nu pe bune, sunt singura care are impresia că ni se dă la cap așa, public și fără nici o opreliște? De ce ar trebui un sportiv amator (pardon, de agrement!, că așa sunt definițiile pe aici) să aibă nevoie de ”licența FRTRI”???
 Alte materiale drăguțe, din seria ”Ce vrăji a mai făcut federația mea, Samantha”...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen