Montag, 18. Januar 2016

Back to Bucharest: ce te frapează în prima zi prin oraș

Ianuarie 2016
Sunt obosită, nu prea am internet, că deh ..... nimeni nu a vrut banii mei pentru o soluție viabilă de internet ... așa că scriu cu liniuță de la capăt și punct și virgulă:
   - faptul că românii, atunci când intră într-o încăpere, NU salută. Eram la notar azi și au tot intrat. NIMENI NU SALUTĂ!!!! Intră, se duce la recepție și acolo o salută pe angajata respectivă. Dar pe cei aflați deja în încăpere .... nu.
   - orașul e ticsit de gunoaie, zici că ești aproape în Asia!!
   - orașul e otrăvit și de zgomote, de reclame, de culori și sunete și nu are armonie. Este un dezastru arhitectural și o mare ghenă de mizerie din toate punctele de vedere. Am parcurs zona Unirii, Crângași, Militari, pe jos de la Tineretului la Unirii.
   - e iarnă, a nins, trotuarele sunt zone care îți periclitează integritatea corporală, autoritățile nu curăță trotuarele, ba dimpotrivă, utilajele de dezăpezire împing tonele de zăpezi și bucăți de gheață pe trotuare și peste mașinile parcate pe peste tot.
   - orașul e sugrumat de mașini și infrastructura nu permite!!!!
   - Oamenii aruncă mizerii pe jos, uneori ai impresia că își iau din casă hainele care au resturi prin buzunare și ies special afară, pe străzi, să-și golească buzunarele de hârtii, chiștocuri și mai știu eu ce ambalaje.
   - oamenii nu știu să se adapteze condițiilor de moment. Într-un oraș semi-inundat, când nu găsești un loc pe unde să traversezi o stradă fără să intri în mizerabile băltoace până la gleznă ..... oare care e cea mai potrivită încălțăminte? Eu zic că cizma de cauciuc e cea mai potrivită.
Dar cică ”gusturile nu se discută”.
   - pițipoance frate .... peste tot. Se potrivesc în peisaj, dar sunt atât de ... inestetice, pe cuvânt!!
   - angajat în echipa de pază din Lidl Militari: stă rezemat a lene de un stoc de produse și se scobește în nas ..... oribil. Și oamenii ăștia au servici, sunt plătiți .... 
   - paznic la Metrorex moțăie pe scaun într-un colț. Incredibil. Să am milă de el sau de țara asta, unde mulți dorm în post?!
   - foarte puțini cetățeni la dezăpezire. OK, e zi de lucru, cu siguranță au dezăpezit ieri și o vor face diseară. Dar faptul că magazinele, care sunt majoritar plasate la parterele clădirilor, NU dezăpezesc și nu sparg gheața din fața lor .... wow!
   - la semafoare, mașinile trec pe galben de parcă ar fi verde. Când e roșu, unii pendulează în față și înapoi, cu nerăbdare, ca niște ai nărăvași. Dispare verde, se pune galben și ei pleacă în trombă. Nu am văzut așa ceva nici în Viena, nici în alte orașe austriece. Dacă e verde și se pune galben, se trece de parcă nu ar urma roșu. Ba chiar se și accelerează.
   - scările rulante de la metrou nu i-a învățat nimic pe cetățeni, anume că staționarea se face pe dreapta și stânga se lasă pentru liberă circulație. Evit comparațiile, dar să-i vezi în Austria cum se aliniază pe dreapta, zici că-s setați :-)
   - peste tot auzi muzică din căștile altora.
   - majoritatea oamenilor sunt scufundați în tot felul de device-uri de ultimă generație și nu mai au ori și urechi pentru ce se întâmplă în jurul lor. Roboți.
Orașul este agresiv prin reclame. Comerțul este agresiv prin ultimele trenduri. Tot ce este comercial are prioritate față de educație. Nu există educație. Se introduc produse și concepte noi, fără ca oamenii să fie pregătiți, avertizați, educați. ”Știe țăranu ce-i șofranul! Vezi să nu!” - cam așa se întâmplă lucurile. Mi se pare înspăimântător.
Bucureștiul a rămas, în ochii mei, un oraș charmant, cu un flair ascuns, dar în general, din păcate dezumanizant și degenerat și oricât aș vrea să-l compar cu vreo altă capitală ..... mă gândesc că e ceva mai ”răsărit” decât Quito sau Kathmandu.

ALTE SPUMOASE CONTEMPORANE :-)
Back to Bucharest: ”N-aveți încredere în noi?!
Back to Bucharest: la Orange România
Back to Bucharest: Circa 21 de poliție, București
Back to Bucharest: la agenția imobiliară
Back to Bucharest: la administrația financiară sector 6
Back to Bucharest: la Emag și Apple Shop Bucharest 
Back to Bucharest: prin magazine la-ntâmplare
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen