Dieses Blog durchsuchen

Mittwoch, 17. Juli 2013

Marathon 7500

ANUNȚ VALABIL ȘI PENTRU 2013
http://www.marathon7500.ro/
http://www.marathon7500.ro/en - looking for team player, hobby section, running just for fun, desire to finish in good time.
Am tot auzit de această cursă în anii trecuți, dar cum eu nu visam vreodată să reîncep a alerga din nou în viața mea, nu m-a interesat sub nici o formă.
Citeam acum pe site-ul lor că pentru cei 90 de km de parcurs de către elitiști se acordă 40 de ore limită de timp, iar pentru cei 45 de km pentru amatori, ”doar” 26 de ore ..... ups! Am recitit textul de 5 ori. Stau și mă gândesc ce nenorocire de traseu o fi acolo prin Bucegi, de acorzi o limită de timp de douăzeci+șase ore .... adică cam 1,7 km/h.... aoleu! E musai să văd chestia asta, încep să caut frate coechipier, cin se bagă?!?! Just for fun, of course!
Up-date 07 05 2012: Am terminat EcoMarathon 2012 în 6h47 min, fără eforturi ieșite din comun, mai degrabă cu precauție, că sezonul abia începe :-)
Update 30 04 2013: Am făcut între timp 10 curse montane, ultima fiind Brașov Marathon (8 ore).

Clubul Pentru Protectia Naturii si Turism Brasov (CPNT) organizeaza, in perioada 19-22 Iulie 2012, a IV-a editie a Marathon 7500 - o competitie care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral in Muntii Bucegi, cu o diferenta de nivel pozitiva de aproximativ 7500 de metri. Linia de Start/Finish va fi langa sediul Salvamont Pestera. Detalii legate de accesul in zona puteti gasi aici (link).
Maratonul cuprinde doua sectiuni (Elita, Hobby), fiecare sectiune avand cate trei categorii (feminin, masculin, mixt). Este obligatoriu ca echipele sa fie formate din doua persoane.
Varsta minima pentru inscrierea in concurs este 18 ani.
Timpul efectiv de concurs este: 40 de ore pentru sectiunea Elita si 26 de ore pentru sectiunile Hobby, distanta parcursa fiind aprox. 90 km la sectiunea Elita si aprox. 45 km la sectiunile Hobby.
 
Traseul sectiunii Elita :
Lungime: 90 km
Diferenta pozitiva de nivel: 7500 m

Salvamont Pestera – Cab. Vf. cu Dor  P1
Cab. Vf. Cu Dor – Cab. Poiana Stanii P2
Cab. Poiana Stanii – Cab. Piatra Arsa P3
Cab. Piatra Arsa – Ref. Salvamont intre Jepi P4
Ref. Salvamont – Jepii Mici- Cab. Babele P5
Cab. Babele – Salvamont Pestera P6
Salvamont Pestera – Cab. Omu P7
Cab. Omu – Valea Cerbului – Gura Diham P8
Gura Diham – Poiana Izv. - La Prepeleac P9
La Prepeleac - Bucsoiu - Cab. Omu P10
Cab. Omu – Ciubotea – Bran P11
Bran – intrare Valea Gaura P12
intrare Valea Gaura – Valea Gaura  – Cab. Omu P13
Cab. Omu – Doamnele - Poiana Gutanu P14
Poiana Gutanu – Saua Strunga P15
Saua Strunga – Salvamont Pestera SOSIRE

Traseul sectiunii  Hobby:
Lungime: 45 km
Diferenta pozitiva de nivel: 3200 m

Salvamont Pestera – Valea Obarsiei - Omu P1
Omu – Valea Cerbului - Gura Diham P2
Gura Diham – Poiana Izvoarelor - La Prepeleac P3
La Prepeleac - Bucsoiu - Cab. Omu P4
Cab. Omu – Doamnele - Poiana Gutanu P5
Saua Strunga – Salvamont Pestera SOSIRE


Up-date 02 07 2012: Am terminat cursa din Cozia în 5h25min, 27 km, 2.000 m diferență acumulată de nivel, foarte dur traseul. Locul 4/15 la open feminin.
Update 17.05.2013:
Suntem o echipă de 3 :-) pentru proba Hobby, că ăla micu cu urechi mari și roz nu poate mai mult :-))
  Update 17.07.2013
Se anunță condiții grele pentru sâmbătă, adică peste trei zile. Startul va fi la 6 a.m. Ploaie și frig, 4 grade noaptea, cică 9-10 grade pe timpul zilei. Va fi o aventură, sper să nu fi făcut o alegere neinspirată (din nou), că nu prea am avut niciodată baftă de ”echipă” potrivită și am jurat că nu mai fac d-astea (problema fiind de regulă lipsa de comunicare, incompatibilitatea - o chestie foarte complexă de altfel - şi neefectuarea de cel puţin trei ieşiri împreună, pe coclauri).
Anul acesta nu e tocmai anul meu pe trail running, EcoMarathon și Cozia au fost cele mai slabe curse ale mele, deși teoretic ar fi trebuit să fie printre cele bune. Eco a fost însă după 3 maratoane succesive (BV x 2 și Cluj full), iar Cozia a fost după Ironman și mi-a distrus picioarele. Dacă nu era să fie cu echipă și totul achitat, aș fi renunțat la 7500, nu e timingul cel mai fericit, nu știu ce va ieși .... 
Update 21 iulie 2013:
Vremea a fost ideală. A plouat de la ora 18:30, noi ajunseserăm de aproape o oră.
Locul 18/41 echipe mixt, 11h27minute. Eu sunt mulțumită de rezultat. Singură nu cred că mă mobilizam pentru el, nu știam la ce să mă aștept și nu aveam setări de timp. Coechipierul ar fi scos cu măcar o oră jumate mai puțin, nu am nici o îndoială.

1 Kommentar:

  1. M-ar tenta si pe mine sa merg. Nu am alergat niciun maraton montan, doar semimaratoane. Vad ca avem timp similari, la Semimaraton Intersport am iesit in fata ta cu cateva locuri (Viorel Crisan, locul 200), la Brasov Marathon am alergat mai prost decat tine (nu s-au afisat inca rezultatele dar am scos cam 2:57). O sa fac oricum cateva ture de recunoastere pana atunci, sa vad exact la ce ma bag.

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)