Dieses Blog durchsuchen

Montag, 29. Juni 2015

Incursiune în Tyrol - o nestemată în Alpii Austrieci


Tyrol-ul este o regiune din Alpi care se întinde între partea de vest a Austriei și nordul Italiei.  Regiunea s-a aflat pentru o perioadă sub stăpânire unică, dar după primul război mondial și căderea Imperiului Habsburgic (Austro-Ungaria), Tyrol-ul a fost împărțit în 1919 prin Acordul din St. Germain în:
1. Tyrol Nord și Tyrol Est (țin de Republica Austria acum);
2. Tyrol Sud și Tyrol Welsch (țin de Regiunea Autonomă Trentino-Tyrol Sud, Italia).
Din 2011, Regiunea Tyrol deține o personalitate juridică proprie sub forma unei Uniuni Europene pentru Cooperare Teritorială.
Mai fusesem în Tyrol în vara lui 2002, nebună vară .... cum eram eu cu un rucsac de 20 de kg în spate, în pantaloni scurți, albi, din doc, tricou verde, cu julitură mare la genunchi și încercam să fac auto-stopul pe autostradă ..... de era să mă ia poliția italiană .... mă străduiam să ajung în Bozen și de acolo să intru în Dolomiți pentru o săptămână. Am reușit, a durat ore, am schimbat 3 mașini, nu mi-a cerut nimeni nici un ban, că așa e pe-aici, nu plătești că omul oricum e pe drum, cu tine sau fără tine ... nebunie totală.
Am ajuns acum în St. Johann in Tirol, pentru trei zile, cu alte preocupări, care nu aveau legătură cu concediul sau sportul. Un fel de ”călătorie în interes de serviciu”, dar pe cont propriu. Și dacă tot aveam să conduc 400 + 400 de km (80 euro) am zis hai să rămân pe week-end, să mirosim un pic zona, poate e de bun augur, ne mutăm aici :-) Daaaaa, la munteeeeee .... să luăm micul dejun cu uriașii din jur, ce vis frumooooos 
Cu ajutorul unui sistem de navigare am ajuns din Viena în St. Johann - 387 km - în patru ore jumate. Cu bicicletă și pisoi la purtător.
La 13:30 mă cazam, lăsam pisoiul, mă schimbam și plecam la treaba pentru care bătusem atâta drum. 
După două eram înapoi, mă schimbam din nou, luam bicicleta și porneam teleleu pe un drum. Fără plan. După miros. Direcția? Spre muntele ăla .... Kitzbüheler Horn - 1.996 m
 va urma

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)