Dieses Blog durchsuchen

Montag, 9. April 2012

Federații sportive sau de-a baba oarba cu destinele ....


Mi-e greu să mă dezvăț a mai fi caustică în multe comentarii .... deci mai durează :-))
Citind pe Facebook apelul lansat de Tudor Vlad, organizator al triatlonului ”Fără Asfalt”, apoi materialul lui Emilian Nedelcu, din ”Biciclistul”, inevitabil mi-am adus aminte de o mică dispută .... care și la momentul respectiv mi s-a părut hilaro-stupido-amazing, așa că o redau cu plăcere :-)

Pe noul grup de pe FB, intitulat Triathlon Romania, se postează o știre:

În Adunarea Generală a Federației Române de Ciclism și Triatlon, de vineri, 9 martie 2012 s-a votat desprinderea triatlonului din FRCT și înființarea FEDERAȚIEI ROMÂNE DE TRIATLON. Este un
· · · · 11. März um 20:13
Ca să pot citi știrea în întregime, pe site-ul respectiv, eram manipulată, adică obligată sa dau un share sau un LIKE, chestie care, din principiu, îmi displace total. Adică să mă manipulezi pentru propriul tău interes. Așa că nu am dat nici una, nici alta, în mare știam despre ce este vorba. 
Și dialogul apare și se scurge astfel, în marea lui minunăție a noii ere virtuale pe care o savurăm aproape cu toții:

    • Anka Berger are nu stiu ce banner fixat pe stanga si nu se poate citi, te obliga sa dai ceva acolo :-(
      11. März um 20:23 ·

    • I. S. Sorry, eu am facut doar share !
      11. März um 20:24 · · 1

    • Anka Berger Stiu .... nu-mi place sa fiu obligata sa dau share sau like pentru a citi o informatie, atat. Pacat. Dar am prins ideea din titlu.
      11. März um 20:26 ·

    • I.S. Oricum, ne bucuram de aceasta hotarare, si speram sa se intample ceva mai mult decat pana acum in lumea triathlonului Romanesc.
      11. März um 20:29 · · 1

    • Anka Berger  Da, e o decizie care, cel putin teoretic, ar trebui sa fie vitala pentru triathlonul rom. Din ce stiu eu din alte domenii, federatiile de inot, atletism, chiar gimnastica, nu prea se implica si sportivii sunt cam lasati de izbeliste. Si ... vorba aia, sunt sporturi deja cu traditie, care i-au facut pe romani cunoscuti pe intreg mapamondul. Vom vedea.
      11. März um 20:32 ·
    • K.H. daca federatia va fi facuta de triatlonisti....se vor implica si mai departe. sunt sigura de asta :-)
      16. März um 20:44 ·
    • F.G. Treaba asta cu federația de triatlon cu mă impresionează absolut deloc. Aș spune chiar că dimpotrivă … Credeți cumva că vor fi mai multe concursuri de triatlon organizate de federație? Vor fi mai mulți sportivi legitimați? Mai multe cluburi? Se vor implica în selecția copiilor pentru a dezvolta acest sport? Vor crea o bază de selecție mai mare sau un centru de pregătire? Cei câțiva sportivi de talie națională vor avea mai multe oportunități pentru pregătire, mai mulți bani sau o susținere mai mare fără a mai fi nevoiți meargă cu jalba-n proțap pentru a-și căuta sponsorizări în loc să-și vadă de antrenamente? Am mari îndoieli că se va întâmpla ceva din toate astea. Federația de ciclism organizează o singură cursă pe an și campionatele naționale (și aste cu cât tam-tam și scandal), în rest se mai lipesc și ei pe la concursurile organizate de privați, probabil nici cea de triatlon nu va avea altă politică. De ce sunt însă sigur este că noua federație va avea un președinte, un vice președinte, un prim vice președinte, un vice vice președinte, un secretar, un subsecretar, un consiliu, un președinte de consiliu, un antrenor coordonator, un manager și multe funcții plătite din puținii bani pe care i-ar fi putut folosi sportivii iar probabil unul dintre primele obiective va fi acela de a-și face un sediu cel puțin de nivel european. Îmi doresc să mă înșel, raționamentul meu să fie greșit iar eu să vorbesc în necunoștință de cauză.
      16. März um 22:48 · · 4

    • Anka Berger Nah, că acu suntem doi optimiști :-))
      16. März um 22:50 ·
      Și acu ........ începe partea frumoasă :-): 
      K.H. probabil din cauza oamenilor "optimisti" nu se va face nimic. oricum multumesc de "incredere"
      Sincer, habar nu am care a fost chestia cu ironia ”multumesc de ”incredere””, doar dacă face parte din conducerea noii federații .... ce tareee!!!

      17. März um 13:28 · · 1
    • K.P. da excelent nici nu e gata federatia nici nu stim cine va conduce dar voi deja stiti ca nu e nimic de capul lor ....cred ca anul trecut cu Grand Prix-ul am demonstrat ca se poate face concursuri bune in sportul acesta ,Anul acesta avem 7 concursuri in circuit si culmea o sa fie supravegheata de noua federatie care o sa fie alcatuit daca totul merge bine tot de triatlonisti si tot de cei care au pus umarul la organizarea de concursuri.Statul la margine si comentand pesimist chiar departe ne duce....
    • 17. März um 23:07 · · 7

    • Anka BergerPe bune, nu cred ca e cazul sa sarim unii la altii aiurea. Fiecare are dreptul la un punct de vedere si fiecare vorbeste din alte experiente si din alte perspective. Uitati-va in jur, la nivel national, ce se intampla in toate domeniile si nu mai sariti asa in sus pentru niste puncte de vedere care nu coincid cu ale voastre, zau asa. Desprinderea federatiilor a fost salutata cu voiosie de toata lumea, unii sunt mai sceptici, altii mai optimisti, altii mai implicati etc. Deja depasim tematica topicului.
      17. März um 23:11 ·
    • S.B.  Eu cred ca noua federatie de triatlon va face o treba foarte buna. Succes!
      17. März um 23:14 · · 2
      De multe ori mi-am dorit să nu mai am dreptate în nimic din ceea ce simt, presimt, judec, prevăd etc ..... Și .... iaca ce citim acum
      la nici o lună după știrea și disputa respectivă?! Un prim caz. Mai departe judecați singuri și luați decizia care vi se potrivește cel mai bine.
      Și aici, un pic de documentare pe internet. Informativ. Chiar și disputa iscată în comentariile de la final: este sau nu este campioană?
      UPDATE cândva la început de octombrie 2012:
      1. La momentul postării acestui material, nu exista oficial nicio federație. Așa cum nici acum nu există oficial. Este un fenomen bulversant despre care nici măcar nu vreau să discut.
      2. Deși federația nu există, funcțiile sunt deja ocupate. De ce ar trebui să ne mire? Așa că ”enervarea” lui K.P. este de înțeles, făcând parte din conducerea federației neoficiale. 
      3. În pofida celor afirmate de K.P. mai sus - permit să citez din nou: ”da excelent nici nu e gata federatia nici nu stim cine va conduce dar voi deja stiti ca nu e nimic de capul lor ....cred ca anul trecut cu Grand Prix-ul am demonstrat ca se poate face concursuri bune in sportul acesta ,Anul acesta avem 7 concursuri in circuit si culmea o sa fie supravegheata de noua federatie care o sa fie alcatuit daca totul merge bine tot de triatlonisti si tot de cei care au pus umarul la organizarea de concursuri.Statul la margine si comentand pesimist chiar departe ne duce....” - acest GrandPrix 2012 nu s-a ridicat niciun pic peste nivelul celui de anul trecut, ba chiar apreciez că s-a mers pe cantitate, nicidecum pe calitate. La 2 săptămâni de la încheierea oficială a circuitului, nu există nicio comunicare pe site, clasamentul nici măcar nu este actualizat, o chestie care consuma maximum o oră de muncă, să zicem, deși practic 15 minute erau de ajuns.
      Din cât am urmărit eu GrandPrix-ul ediția 2012, era practic imposibil ca acesta să fie supravegheat de o federație încă neautorizată și faptul că Federația Română de Triatlon apare cu nume sonor pe ici pe colo nu mi se pare tocmai legal (a se vedea mai jos răspunsul ANST din 18 septembrie 2012).
      Cam așa „merg” lucrurile în România de peste 20 de ani și suntem gata să sărim unii la gâtul celorlalți, în loc să ne moderăm, să ne auto-criticăm, să ne îmbunătățim, să ne controlăm afirmațiile și mai ales promisiunile către public și clienți.
      Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret îmi scrie la data de 18 septembrie 2012:
      1. La data prezentei, Federația Română de Triatlon nu deține Certificat de Identitate Sportivă emis de ANST, întrucât se află în cadrul procesului de avizare și recunoaștere.” 
      Da, destul de trist .... din martie până în octombrie acest proces nu a putut fi finalizat, sezonul s-a încheiat din septembrie (deja cu o întârziere de 2 săptămâni datorată amânării ultimei etape a circuitului GrandPrix, dacă acesta are o valoare juridică).
      Abia în data de 22.08. a.c. ANST a emis un aviz referitor la Actul Constitutiv și la Statutul viitoarei noi federații, în vederea dobândirii personalității juridice.
      După completarea dosarului cu o hotărâre judecătorească definitivă, abia atunci vom putea discuta despre o Federație Română de Triatlon, pe care mulți o așteaptă, de la care mulți speră multe și tot așa.
      Desigur că, în lipsă de informații, concluziile pe care le poți trage în general pot fi total eronate. De aceea am preferat să mă informez pe canale oficiale. În lumina noilor informații primite, materialul de mai sus cu titlul respectiv devine total paralel cu realitatea. Totuși, îl las așa cum este. Am plecat de la comunicatele din mass-media românească la nivelul lunii martie și aprilie. S-au obosit să anunțe înfiițarea unei noi Federații, dar pe urmă nu s-au obosit, deontologic și coerent vorbind, să anunțe și etapele procesului, statusul la nivel de lună și tot așa. E greu cu jurnaliștii ăștia ..... 


3 Kommentare:

  1. hihihiiiii.... d-asta-i buna, zau asa!! m-am distrat la nebunie citind nebunia asta. Nu ca are X sau Y dreptate, dar asa, incrancenarea de a se afisa un optimist cu orice pret, de genul "romanii sunt buricul targului" si noi de fapt suntem cu brio la coada Europei, din toate punctele de vedere. Supraevaluarea asta fratilor strica treburile, ceva mai multa moderatie si mai ales modestie nu ar strica acestui popor care nici macar directia nu si-o cunoaste. hihihiiiiii, frumos condei!
    gica contra din poporul triatlonist

    AntwortenLöschen
  2. din pacate, atat de multe talente si potentiali campioni se pierd in anonimat din motive de indiferenta si ignorare. cazul descris aici mi se pare cam cusut cu ata alta, mai ales ca in romania sunt foarte putini oameni care au auzit de triatlon. si din ce am citit din comentariile aprige despre aceasta pustoaica, se pare ca nici nu prea are concurenta si nu e clar cine i-a atribuit titlul de campioana. ca daca ai doar 10 adversari in cursa, sa te declari campion mi se pare un pic stupid. din aceasta cauza eu unul nu donez bani, exista cauze mult mai grave pentru care sa donam bani.
    Marcel

    AntwortenLöschen
  3. Vai, și ce bine a fost supraveghea Grand Prix-ul în 2012, de Federația de Triatlon, cum zicea tipul ala pe 17 martie .... ABSOLUT RUSINOS! Si frisca de pe tort e TriChallenge, care ne-a ametit cu relocarile, mai era un pic si-l faceam de craciun, probabil proba de inot ar fi fost patinaj pe herastrau, nu? niste orgolii stupide si va mai laudat ca organizati sub federatie. Care federeatie? Ca eu unul nu am vazut nici un comunicat din partea federatiei si nici macar nu exista pe undeva, am cautat tot internetul. E cumva organizatie secreta? auoleu, la vorbe sunteti tari baieti, iesiti cu capul inainte in loc sa lasati faptele sa vorbeasca si sa lasati laurii sa curga spre voi. e bine, e bine ca existati, dar un cioc mai mic si mai putin lauda nu ar strica. daca s-ar analiza doar ce scrie pe acest blog si tot ar iesi lucrurile mai bine, daca ati avea mandria mai mica si ati recunoaste si ati aplica sfaturile primite.
    Alin T. - un triatlonist amator, puit de cap ca ba s-a antrenat pe traseul de herastrua, ba pe ala de unirii ... acu nu m-oi duce dracu si la mamaia .... ca nu-mi platiti voi costurile, nu? Halal ogranizare. Ciocu mai mic cu laudele pe viitor, ca de poze despre cum curatati voi si ecologizati apele capitalei mi-s satul. Fapte, faptele unde-s? sau voua nu va pute dambovita?

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)