Dieses Blog durchsuchen

Mittwoch, 31. August 2016

Vocație = pasiune

Mama zicea: ”Tata avea o vorbă: orice faci în viață, dacă o faci bine, de la început până la sfârșit, vei lăsa ceva în urmă. Nu contează că ești gunoier sau prim-ministru. Contează să faci cu pasiune ceea ce faci. Doar din asta iese ceva.”
OK, majoritatea vor râde și vor spune că nu există gunoieri cu pasiune. Cui îi poate place să strângă mizeria altora?!
Și totuși există. Multe profesii aduc beneficii pe ambele părți dacă pasiunea e implicată și mă refer în primul rând la profesiile unde vii în contact direct cu ceilalți. Medic, profesor, educator, asistentă medicală, personal trainer, maseur, chelner și lista poate continua, e foarte lungă.
Conducătorul nostru de curs de la Academie, Reini, un tip la vreo 50+ ani, mic de statură, atletic prin antrenament - alergare și sală - este o personalitate uluitoare. Eu zic: ”Uite un exemplar pe care l-a lua cu mine acasă”. Pentru că abundă de informație. Nu există întrebare, în domeniile pe care le predă, la care să nu poată răspundă. E fascinant.
Și fascinația lui se transmite prin faptul că facem orice pentru a mai avea un curs suplimentar cu el. Ieri de pildă, nu era zi de școală. Dar ne-am dus toți pentru o zi de ars creiere. Nutriția sportivă ne fusese predată de un tip care nu știe să transmită informația. Nu are vocație. Orice ar face, se vede că nu e felia lui, chiar dacă știe și el. Focusul lui e pe anduranță și nutriție sportivă, dar totuși nu iese mai nimic în curs și ieșim toți cu niște fețe în formă de semne de întrebare. Ca urmare, vorbim despre asta. Și așa ne-a auzit și Reini vorbind și s-a oferit să vină special în Linz ieri și să repete cu noi cursul.
Cursul a fost, aproape ca de obicei la el, un dialog. Am avut atât de multe întrebări, că evident s-a deviat. Dar doar prin întrebări poți învăța procesele fiziologice ale organismului și nutriția.
Și pe măsură ce cunoștințele avansează, cu atât mai mult îmi dau seama cât de cruntă e manipularea prin sistemul farmaceutic. Și medical, în mare parte.
Ahoi! Plec la cursul de masaj. Din nou anatomie azi. Cu un profesor fad. Medic de profesie. Nu știu ce caută să predea la noi la academie, că practic nu aflu mai mult de la el decât scrie în scripte!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)