Dieses Blog durchsuchen

Sonntag, 4. Dezember 2016

Emoția, convingerile, inima, creierul și viața ta

  Fiecare durere, fiecare suferință rezultă dintr-un dezechilibru al diverselor sisteme energetice pe care organismul nostru le are și despre care cei mai mulți oameni nu au nici cea mai mică idee. Cum bine zicea cineva de curând, dar într-un alt context: ”Nu ai nici o scuză că nu te informezi!” (îmi aduc aminte cu dulce și amar în același timp de această observație și probabil îmi va rămâne pe retina mentală până la finalul acestei vieți, dar pur informativ).
   Un rol cu totul deosebit îl joacă echipa inimă-creier-restul organismului. Dacă conștientizezi acest lucru de la bun început și ai grijă singur să eviți (marile) dezechilibre, nu vei știi ce înseamnă suferința denumită boală. Te-ai întrebat vreodată ce mijloace folosești tu personal pentru a te ajuta în propriul tău organism? Ai realizat vreodată până acum - dacă nici acum nu realizezi, citind acest material neștiințific, îți recomand din suflet să te preocupi de tematică - că celulele din care se alcătuiește organismul tău nu sunt altceva decât proprii tăi ”angajați” sau ”colaboratori” care așteaptă comenzile tale și că așa cum îi înveți, așa cum îi dresezi, așa cum îi antrenezi tot așa vei beneficia de rezultatele muncii lor?
    Emoțiile sunt vibrații care ne influențează permanent realitatea. Ce înseamnă asta? Ce facem noi ziua, de pildă? Gândim, lucrăm, muncim. Atât? Evident că nu. În cea mai mare parte a zilei simțim și credem. Tot ceea ce realizăm sau obținem la finalul zilei este de fapt însumarea acestor activități. Este o combinație complexă în sine, parțial detectată și explicată de știința modernă. 
Aparent totul este foarte simplu. Motivul principal care stă la baza sănătății tale este starea energetică și emoțională în care te afli. Relația ta emoțională cu starea ta de spirit este mai importantă decât orice supliment nutritiv, decât orice mănânci, decât orice alt tip de antrenament fizic sau tratament medical pe care îl faci, respectiv la care apelezi.
   Cercetătorii din mai multe sfere ale științei - fizică cuantică, chimie, biologie, neurologie, științe naturiste, energeticieni, psihologi, neurobiologi și probabil lista poate continua - afirmă că există un singur motiv al apariției bolilor și acesta are directă legătură cu energia și frecvențele care înregistrează dezechilibre în organism. Este practic imposibil unei boli să se manifeste dacă toate părțile componente ale organismului se află în armonie.
   În 1991 a fost înființat Institute of HeartMath Research Center și în toți anii care au trecut s-a făcut cunoscut prin descoperirile revoluționare care au fost recunoscute la nivel mondial în domeniul psihologiei emoționale și a efectelor de schimb între inimă și creier. 
În 1993 de exemplu, cercetările s-au concentrat asupra organului despre care se credea că este responsabil cu crearea emoțiilor, a sentimentelor: inima.
   Foarte curând după primele experimente s-a descoperit un fapt care a uimit profund, prima întrebare fiind: ”cum de nu ne-am dat seama mai devreme?!” S-a descoperit faptul că în jurul inimii, în imediata sa proximitate se concentrează un foarte puternic câmp energetic care, măsurat, are un diametru de aproximativ 2,5 m! Inima poate genera un câmp electric de 100 de ori mai mare decât dimensiunea creierului și de 5.000 de ori mai mare decât câmpul magnetic.
  Câmpurile electrice și magnetice generate de inimă comunică cu organele din organismul nostru. S-a putut demonstra chiar și faptul că între inimă și creier există o legătură: inima transmite semnale creierului și acesta știe ce hormoni, endorfine sau alte substanțe chimice trebuie să comande pentru funcționarea corpului.
   Creierul nu funcționează așadar ”de capul lui”, cum am învățat la anatomie (creier, hipofiză și de aici ”alo, aici centrala, mesaj către sistemul hormonal: trimite niște adrenalină, dar acu urgent!!” - ci în baza unor semnale primite de la inimă.
   Să fie inima organul care de fapt distribuie toate informațiile în organism? Dacă da, în ce mod comunică inima cu creierul și cu restul organelor?
   Pe parcursul cercetărilor care au urmat s-a aflat că toate informațiile sunt transmise prin intermediul emoțiilor. Ca urmare, emoțiile noastre conțin informații prin care inima dictează creierului și organelor ce anume are nevoie organismul în momentul X sau Y.
   Și asta nu e tot. Cercetările au fost aprofundate și completate cu alte descoperiri uimitoare. Câmpul electric și magnetic emis de inimă nu este constituit doar prin intermediul emoțiilor noastre, ci și prin intermediul a ceva mult mai puternic: convingerile noastre (apropos Efectul Placebo - un fenomen cercetat și răscercetat, confirmat și răsconfirmat inclusiv în săli de operație și personal am această informație de la un coleg care a suferit de artroză în stadiu avansat!). Pentru cine nu știe exact ce este o convingere: sunt chestiile alea pe care le credem și în care avem deplină încredere și după care ne orientăm practic întreaga viață!
P.S.
Materialul de față îl scriu ca urmare a faptului că am citit astăzi și am vizionat câteva documentare și reportaje despre ”inteligența cardiacă” sau ”inteligența inimii” și termenul în sine m-a luat prin surprindere, așa că .... am început să răscolesc un pic internetul, să filtrez, să judec din prisma propriilor cunoștințe ceea ce am citit .... Și distracția abia începe, nu degeaba cică 2016 a fost ”prorocit” ca ”an de studiu”!
Comentariile sunt, ca întotdeauna, bine primite! 
(va urma!)



1 Kommentar:

  1. Wonderful article about the body, especially when there is harmony in working it is impossible for any disease to enter.

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)