Dieses Blog durchsuchen

Freitag, 21. September 2012

PROMO: alergări prin zona DELTA DUNĂRII, 20 octombrie

”Un eveniment unic in Romania. Un maraton organizat in Delta Dunarii, la varsarea Dunarii in Marea Neagra si pe digurile din jurul orasului Sulina. Maratonul Delta Dunarii va fi un omagiu adus locuitorilor  din Delta Dunarii, care au rezistat  unor conditii de viata dintre cele mai potrivnice, facand fata de-a lungul timpului, izolarii, arsitei verii, vanturilor, frigului si iernilor cumplite. Va fi o cursa a respectului si a recunostintei pentru eroii care traiesc astazi in Delta Dunarii. Sulina devine primul oras din Romania care se inscrie pe harta oraselor dunarene europene in care se organizeaza maratoane.

Clubul Eco Alpin in parteneriat cu Primaria orasului Sulina si Consiliul Judetean pentru Sport si Tineret Tulcea organizeaza sambata 20 octombrie 2012, prima editie a maratonului Delta Dunarii. Acesta va avea loc in localitatea Sulina si in imprejurimile acesteia. Concurentii vor avea ocazia (...) sa admire Dunarea, Marea Neagra si Delta Dunarii. Se va  alerga in mare parte pe asfalt (oras) si pe drumuri de pamant (diguri), dar si pe cateva portiuni acoperite de piatra (faleza) si de nisip (plaja Sulina de la  Marea Neagra). Puteti  admira in timpul cursei Farul vechi de la Sulina, vasele maritime si fluviale care plutesc  pe bratul Sulina si puteti auzi peste tot zumzetul barcilor cu motor (notă personală: nu mă bucură deloc zumzetul bărcilor cu motor, căci degajă combustibil în apă, corect? Și poluează fonic).

Startul va fi dat din fața primariei Sulina.
Descriere:
Traseul va continua pe faleza orasului Sulina in directia Farului vechi al orasului. Se va trece prin fata Taberei Sulina si dincolo de zona Cimitirului. Alergarea  va continua pe un traseu inconjurat de ape si diguri, in mare parte  pe  digul care leaga Sulina de Sfantul Gheorghe (aprox. 3,6 km dus si 3, 6 km intors, la o tura de circuit). Se va reveni in soseaua care leaga orasul de plaja Marii Negre. Se va alerga cateva sute de metri pe nisip, pana la malul Marii Negre. Concurentii vor reveni spre oras pe acelasi traseu, intrand apoi pe drumul care  trece pe langa zona imprejmuita a Portului Liber Sulina, dupa care se va intra din nou in oras. Se va alerga apoi pe strada 3 pana in celalalt capat al orasului, la strada Digului. Aici concurentii vor  intoarce, alergand pe malul Dunarii catre oras, trecand  succesiv de pe Strada Digului, pe Strada 2, Strada 1 pana in fata primariei, unde semimaratonistii vor incheia primii cursa. Maratonistii vor incheia dupa  ce vor alerga inca o tura de circuit.
Distanțele:
Maraton: 42 km (2 ture de circuit a cate 21, 1 km)  și
semimaraton: 21 km, se vor desfasura in ziua de sambata,  20 octombrie 2012, incepand cu ora 09.00.  
42 de copii din Sulina vor alerga pe traseul cursei de maraton, formand o stafeta de 42 x 1 km.
Categorii: Masculin si Feminin.
Temperatura probabila: 15-23°C
Concurentii vor alerga doar pe partea dreapta a traseului.  Punctele de hidratare vor fi din 3,5 in 3,5 km.
Condiții de participare:
1. minimum 18 ani impliniti cel tarziu pe 20 octombrie 2012.
2. act de identitate in original, la purtător
3. semnarea unei Declarașii pe propria raspundere, descarcă aici.
 NOTA:
Confirmarea participarii la cursa si ridicarea numarului de concurs se face in ziua de vineri 19.10.2012, incepand cu orele 17.00 la Sala de Sport a Liceului din Sulina
Obiectele personale vor putea fi depozitate in zona de start, la sala de sport,  prin grija organizatorilor. Acestea vor putea fi ridicate dupa sosire, pe baza numarului de concurs. ATENTIE! Nu lăsați obiecte de valoare in sacii de depozitare a obiectelor personale.
Instructiunile se vor gasi pe www.ilierosu.ro.
Cronometrarea va fi asigurata manual de catre echipa de arbitri. 
Puncte de control aditionale vor fi plasate de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate. Alergatorii care nu vor trece prin punctele de control vor fi descalificati automat. 
Fiecare alergator este responsabil pentru propria securitate. 
Recomandam sa se alerge in coloana, pe partea dreapta a carosabilului. Este responsabilitatea fiecarui participant de a purta numarul de concurs, fiind strict interzisa modificarea acestuia. Participantii la competitie cu numere de concurs lipsa sau modificate vor fi descalificati.
CLASAMENT–CERTIFICAT DE PARTICIPARE
Clasamentul oficial va fi disponibil dupa cursa pe www.ilierosu.ro, pe site-ul Primariei Sulina si  pe site-ul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Tulcea. 
Fiecare alergator care va incheia cursa va primi medalia si Certificatul de Participare. 
Primii 3 clasati vor primi diplome.
Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate la kilometrul 10, 15, 21, 31, 37, 42.
Alergatorii care se retrag din cursa pot astepta la punctele de hidratare, de unde vor fi ridicati de organizatori.
Taxa de inscriere:
Fiecare participant va plati o taxa de inscriere de 100 lei, din care se vor asigura:
- tricou, 
- diploma de participare și
- medalia comemorativa. 
Inscrierile la competitie se fac pana pe data de 12.10.2012. Pana pe data de 14.10.2012 fiecare participant va plati taxa de participare in valoare de 100 lei in contul Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, CIF: 14638190, IBAN: RO42 BTRL 0430 1205 G926 21XX, cont deschis la Banca Transilvania – Sucursala Alba Iulia Bucuresti,  mentionand numele si prenumele concurentului, precum și denumirea evenimentului (Maraton Delta Dunarii 2012).
Alergatorii inscrisi la Maraton sunt invitati la Pasta Party, care va avea loc in Sulina, imediat dupa cursa, intr-o locatie care va fi anuntata ulterior.
Timpul limita pentru maraton este de 6 ore, iar pentru semimaraton 3 ore.
Numarul maxim de participanti: 200.
Cum se ajunge la Sulina:
- cu autoturismul sau cu trenul: pana la Tulcea.
- cu vaporul de la Tulcea la Sulina:
- curse rapide: tel. 0732.630.356; 0749.909.472 (aprox. 60 lei cursa)
- nava clasica: tel. 0240-511.553 (aprox. 40 lei cursa).
Comitetul de initiativa si de organizare:
- Vasile Dogaru, presedinte Club Eco Alpin.
- Ilie Rosu, sef Sectie de atletism, Club Eco Alpin, membru in consiliul director ARPIA, structura centrală, membru al cluburilor Ro Club Maraton si Eco Alpin, tel: 0762.66.99.69, e-mail: ilierosu@gmail.com;
- Andrei Victor, director Liceul Teoretic “Jean Bart” din Sulina.
Informații preluate de pe blogului lui Florin Simion: CLICK HERE

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)