Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 19. Januar 2013

Armstrong de două ori în emisiunea lui Oprah

”Nu m-am dopat niciodată”. 
19 01 2013

Din păcate, interviurile lui Oprah cu Lance Armstrong nu pot fi vizualizate.
Ca și implicații în sfere directe și indirecte, cazul Armstrong este fie complicat de comentat, fie de necomentat.
El numește excluderea sa din activitatea sportivă ca o ”pedeapsă cu moartea” și afirmă cu naturalețe că da, a greșit și merită pedepsit, dar ”nu cu moartea”.
Cred că acum, cei care pot fi dovediți ca complici la falsul fenomen Lance Armstrong, au o mare problemă. Cred că procesul va dura ani de zile.

Revista germană DER SPIEGEL publică următorul material on-line:

Nicio clarificare, niciun nume – al doilea interviu al lui L.A. cu Oprah Winfrey nu a dezvăluit nimic pe tema dopajului din lumea ciclismului (….)

Dacă cineva s-a așteptat cumva să audă dezvăluiri clarificatoare, ei bine, s-a înșelat fără măsură. (….) Nu au existat informații despre modul de dopare, despre cei din culise care cunoșteau povestea și care o susțineau. Armstrong nu a dat nume, dar nici Oprah nu l-a întrebat în mod ostentativ.”
 Cu siguranță că pentru a-l aduce într-un interviu public, Armstrong a impus niște condiții și toate întrebările au fost cu grijă studiate înainte, doar nu e cineva naiv să creadă că așa ceva pe post ar fi oferit materialul așteptat!
 ”Armstrong, în vârstă de 41 de ani” – născut pe 18 septembrie 1971, spre finalul zodiei Fecioarei …. – ”a oferit în schimb foarte mult timp vorbind despre starea sa emoțională. El numește înlăturarea pe viață din activitatea sportivă ca ”pedeapsă cu moartea”: ”Cu siguranță că-mi merit pedeapsa. Dar nu sunt sigur că ar trebui să fie o pedeapsă cu moartea.” Winfrey nu a comentat în niciun fel.
 Celebra moderatoare a încercat să pătrundă spre reproșurile pe care texanul le suportă de ani de zile și una dintre întrebări s-a referit la pretinsa donație pe care echipa lui Armstrong ar fi înaintat-o agenției americane antidoping Usada. Armstrong a respins existența unei astfel de donații. Nici el și nici altcineva din sfera sa ar fi oferit bani Usad-ei. (….)

Părăsirea Fundației Livestrong – ”cel mai amar moment”
  Armstrong a numit părăsirea Fundației Anticancer Livestrong ca fiind ”cel mai amar și cel mai umilitor moment” al ultimelor luni de zile, fiind nevoit să renunțe la poziția sa de conducere pe care o avea în cadrul acesteia.
  Legat de urmările financiare ale decăderii sale din lumea sportului, urmează pierderea sumelor provenite din partea sponsorilor, căci aceștia au reziliat contractele – printre alții, Nike și Anheuser-Busch. Ziua în care sponsorii au spus ”adio” a însemnat ”ziua celor 75 de milioane de dolari pentru mine” – s-a exprimat Armstrong. Costurile care urmează să apară ca urmare a solicitărilor de daune nici măcar nu mai înseamnă ceva.
  Winfrey a intrat în detaliile legate de felul în care Armstrong a comunicat familiei sale faptul că toate acele reproșuri de dopaj care persistau de ani de zile sunt de fapt reale. În timp ce povestea cum se pregătea să îi spună fiului său, Armstrong icni și păru că se străduiește să nu izbucnească în plâns.
  Fosta sa soție Kristin știa despre trecutul lui cu dopajul. În 2009, la revenirea în universul sportiv competițional, el a trebuit să-I promită că nu va mai folosi doparea și la acel moment a plecat de la premiza că poate câștiga Turul Franței și fără ajutorul substanțelor. În 2009, Armstrong s-a clasat pe locul 3. În anul următor, la turul său, a ocupat rangul 23.
  Și-a cerut scuze față de foștii colegi de echipă, Floyd Landis, Tyler Hamilton și Frankie Andreu. Cei trei îl acuzaseră de dopaj la Usada. Armstrong a declarat atunci că spun prostii și i-a amenințat cu intentarea unui proces.
  La întrebarea dacă ar mai avea obiective sportive, în cazul în care i s-ar delimita în timp interdicția de a mai participa la competiții, Armstrong a răspuns: ”Cu siguranță nu aș mai parcurge Turul Franței din nou, dar la 50 de ani aș mai alerga Maratonul Chicago.” În definitiv ”rămân un tip competitiv.”.
^*^
Sub fotografia postată în materialul scris de Peter Ahrens să o afirmație a lui Lance Armstrong, exprimată probabil în timpul celor două interviuri:
”La acest moment, ciclismul este curat.” 

http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/americas/united-states/120824/lance-armstrong-le-tour-de-farce

Lance Armstrong: Le Tour de France

French reactions to the inconclusive end of Lance Armstong's doping battle.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)