Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 19. Januar 2013

SIBIU TRIATLON 2013 - Xterra & olimpic (asfalt)

UPDATE MAI 2013:
Din păcate, cu siguranță că această idee de concurs intră în categoria despre care scriu în acest material. Concursul, deși frumos gândit și apetisant, nu se mai organizează. Cel puțin nu în 2013.
*** 
Datorită grupului de pe Facebook și a site-ului lui Liviu Precup, SportsPlanner, am aflat că se ”pune la cale” un triatlon în zona Sibiu. Este o veste excelentă, menită poate să atenueze un pic nostalgia pe subiectul dispariției triatlonului din Mediaș. Dacă va funcționa, cu siguranță ne vom bucura de un eveniment frumos, mai ales că sunt programate două secțiuni diferite, conform descrierii ce urmează.
“SIBIU TRIATLON” este compus din doua tipuri de trialon ce se vor desfășura concomitent în data de 15 septembrie 2013:

- Triatlon de asfalt pe distanța olimpică (O):

      1,5 km inot

       40 km ciclism

       10 km alergare
- Triatlon Xterra (X - probele de bicicletă  și alergare au loc exclusiv pe macadam) :

       1 km înot

     30 km ciclism

     7,5 km alergare. 
Program desfășurare:
Înot:

Startul se va da la ora 09:00 de pe marginea lacului Grădinii Zoologice din Sibiu. Se vor parcurge 2 ture (Xterra) respective 3 ture (Triatlon Olimpic) a cate 500 de m. 

Timpul limită este 40min.(X), respectiv 60min.(O).

Transfer înot - ciclism (T1 = tranziția 1):

Aici vor depozitate bicicletele concurențiilor și echipamentul aferent, inclusiv cel de alergare. Zona va fi delimitată și păzită de către organizatori și va fi amplasată pe malul lacului, pe Aleea Elevilor.

(Capacitate maximă 200 biciclete).


Ciclism:
Xterra:

După ieșirea din T1 se va pleca in continuarea Aleii Elevilor si se va urca spre șoseaua Calea Dumbravii. După aproximativ 50 m se va face stănga, intrînd în Parcul Subarini și urmând apoi traseul cicloturistic Emil Cioran. După parcurgerea traseului, intrarea în zona de tranziție (T2) se va face venind dinspre Hotelul Hilton, traversănd Calea Dumbrăvii.

Ora  limită de întoarcere este ora 12:40.



Olimpic:

După ieșirea din T1 se va pleca in continuarea Aleii Elevilor si se va urca spre șoseaua Calea Dumbravii, de unde se va parcurge de două ori traseul Sibiu - Rașinari (se va intoarce înainte de șoseaua spre Poplaca) - Cisnădioara (se va întoarce la intrare în Cisnădioara) - Sibiu (se va întoarce la intrare în Sibiu).

După parcurgerea traseului de două ori, intrarea în zona de tranziție (T2) se va face coborând pe Aleea Elevilor.

Ora  limită de întoarcere este ora 12:00.


Circulația autoturismelor sper Păltiniș nu este afectată, putând fi urmat traseul Sibiu-Poplaca-Rașinari. De asemenea, în Cisnădioara se poate ajunge prin Cisnădie.


Alergare:
Xterra:

După ieșirea din T2 se va pleca in continuarea Aleii Elevilor si se va urca spre șoseaua Calea Dumbravii. După aproximativ 50 m, se va face stânga, intrând în Parcul Subarini. Se va alerga pe poteci până la Restaurantul Bolta Rece (dus-întors).

Olimpic:

După ieșirea din T2 se va intra in Muzeul Satului unde se vor parcurge 3 ture a cîte 3,3 km.

Finișul: Va fi amplasat pe malul lacului in interiorul Grădinii Zoologice.

Aici se va avea loc si festivitatea de premiere începînd cu ora 14:15.
*** 
Alte informații nu avem deocamdată. Este un proiect anunțat și eu sper să devină real, căci am așa un sentiment că anul acesta entuziasmul unor depășește granița realului, deci virtualul cam bate realul.... De asemenea, îmi doresc să fie împărțit de două zile: triatlonul olimpic sâmbătă și cel Xterra duminică. Mi-ar place să pot participa la ambele. Rămâne de văzut ce va deveni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)