Dieses Blog durchsuchen

Mittwoch, 27. November 2013

Ce ne facem, încotro cu mass-media asta liberă?!

După șocul simțit când am citit această ”perlă jurnalistică”, am cam renunțat să mai urmăresc presa. Dar iată că nu putem fără ea, așa că acum comentez o altă ”perlă”:
Cu roșu am marcat eu aberațiile, cu albastru comentariile mele explicative la aberațiile respective.
Alina Palanceanu, probabil jurnalista (??!!) pe segmentul de sport (???!!!), scrie în publicația on-line InSport.ro:

Andrei Rosu (....) dincolo de limite

Ambasadorii Wings for Life Word Run, Andrei Rosu, Toma Coconea si Mihaela Radulescu au incheiat in acest weekend noi provocari personale in domeniul sportiv. Andrei Rosu a devenit campion mondial dupa ce a castigat Cupa Mondiala de Ultratriatlon din Mexic (......)
Andrei Rosu, campion mondial la Cupa Mondiala de Ultratriatlon Este o informație falsă, ca să nu spun minciună, plecând de la premiza că ”jurnalista” habar nu are despre ce scrie. Poate caută și ea informații pe net, deși eu i-aș sugera să îl contacteze direct pe Andrei. Uite aici un site cu clasamentul, FYI: World Cup Men 2013.
Campionul mondial este un ceh, cu un cumul de 380 puncte, participând la mai multe competiții. Andrei a participat la una, unde a acumulat 45 de puncte. Triplul IM din Monterrey nu face parte din această Cupă Mondială. Andrei a câștigat însă Finala Campionatului Mondial de Ultra Triatlon, desfășurată tot în Monterrey, Mexic. Trei triatloane pe distanță de Ironman în trei zile succesive. Dacă nu știi, nu scrii.
11,4 km inot, 540 km pedalat, 126 km alergare in numai 3 zile! Păi dragă ”jurnalistă”, dacă a înotat distanța în mai puțin de două ore, a pedalat în mai puțin de 8 ore și a alergat 14 ore .... ar fi un total de 24 de ore .... de ce i-au trebuit trei zile?! Textul tău nu are pic de coerență și informație reală.
Asta a facut Andrei Rosu timp de 48 ore, 13 minute si 33 de secunde, in Mexic, depasindu-si orice limita intr-o provocare personala la care multi dintre noi nici nu visam. Pentru un om care nu practica sportul profesionist, ci doar din pasiune, Andrei Rosu a demonstrat inca o data ca… daca vrei, poti (cu ceva antrenament, ce-i drept).
Concursul a debutat cu proba de inot – 11,4 kilometri, pe care a terminat-o intr-o ora si 45 de minute. Deci a înotat cam cu 7,8 km/h. Incredibil. Evident că nu există așa ceva la nivel uman. Au urmat probele de bicicleta si de alergare. Cele doua aveau forma unui patrat si o lungime de 1 km. Probele aveau forma unui pătrat .... interesant. Poate parea o nebunie sa il pedalezi de 540 de ori si sa il alergi de 126 de ori, dar – lasand la o parte un anumit nivel de monotonie – un astfel de circuit ofera o multime de avantaje, cel mai mare dintre ele fiind proximitatea echipei de suport, a nutritiei, echipamentului si a accesoriilor. Aici a uitat ghilimelele, căci e citat de pe blogul lui Andrei Roșu.
Chiar daca a suferit o accidentare usoara, cazand de pe bicicleta, nu prea ai cum să cazi de pe, ci cu bicicleta ... Andrei a reusit sa termine cea de a doua proba, cea de bicicleta, in 6 ore si 42 de minute. Adică 540 de km de bicicletă în cercuri de 1 km îi termini în mai puțin de 7 ore?!?! Adică te deplasezi pe bicicletă cam cu 84 km/h pe toată distanța? Wow!
Cea de a treia proba, cea de alergat, s-a incheiat in 14 ore si 20 de minute… Iar, dupa numai doi ani de antrenamente, au venit si rezultatele! Câtă incoerență, incredibil!!! De parcă până la fraza asta de final, domnia sa ar fi vorbit despre antrenamente și eforturile făcute în doi ani de zile.... absolut incredibil. Cum ajung acești oameni să aibă acces la publicații și de ce nu mai există corectori și ”bun de tipar” și documentare?! 
P.S.
Există și triplu Ironman dintr-o bucată, par egzamplă in Germany!
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)