Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 12. November 2011

jurnalistă la Adevărul ..... jaleeeeeee

http://www.adevarul.ro/international/asia/Asia-Everest-Turisti-Nepal_0_584941895.html

Iaca din perlele unei pseudo-jurnaliste de la Adevărul:

”1.500 de alpinişti, blocaţi pe Everest

Aproximativ 1.500 de turişti străini sunt blocaţi în apropierea masivului Everest din cauza ceţii care blochează traficul aerian.

Directorul aeroportului Tenzing-Hillary din Lukla, Utsab Kharel, a declarat că alpiniştii sunt blocaţi în zonă încă de miercuri şi ca toate hotelurile sunt pline.
"Hotelurile au epuizat rezervele alimentare. Sute de turişti stau în corturi", adaugă el, precizând că ceaţa ar urma să se ridice până duminică.
Aproximativ 500 de turişti străini tranzitează zilnic aeroportul din Lukla, unul dintre cele mai periculoase din lume. În Nepal sunt opt vârfuri de peste 8.000 de metri, inclusiv Everest, cu altitudinea de 8.848 de metri."

Și, bașca peste toate, fotografia enormă este una cu muntele Everest!!! Deși, în acest context, o fotografie cu ”aeroportul din Lukla, unul dintre cele mai periculoase din lume” (?!), ar fi fost muuuult mai sugestivă, nu?
Autoarea e total pe dinafară, nici măcar nu face diferența dintre alpinist și turist! Cu siguranță a tradus prost vreun material de pe net sau .... naiba, a scris sub presiune, fără să se documenteze, că doar nu pretind să fi fost acolo ca să aibă idee măcar despre ce scrie.
”PE Everest”?!?!?! 1.500 de alpiniști?! În noiembrie?!?!? Vai, ce îngrămădeală, îți dai tu seama?! Uite d-aia mă duc io acolo în decembrie, când numeri turiștii pe degete iar alpiniștii îi cauți cu lumânarea prin pustiurile acelea :-))
Vai de steaua jurnalismului .... dacă la așa un articol mic, minuscul, fără nici o însemnătate pentru zona și interesele noastre, dai 1.000 de goluri din 999 posibile .... ce să mai comentăm?! Nu e mai bine nici să nu abordezi subiectul pe principiul ”Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Ăștia lucrează într-un domeniu unde eu nu pot să pătrund, pentru că nu cunosc persoana potrivită, păi să nu te apuce dracii?!?!?!?!?
Nu-mi iese din minte .... auzi tu, ”PE Everest”!!!!E prostie? Sau doar ignoranță? Ignoranță. Pun pariu că nici nu s-a uitat și nu știe unde e zona despre care scrie, în ce țară. Nu contează, nu toți trebuie să știe. Dar toți cei care publică despre un subiect trebuie să știe exact, asta e diferența. Revoltător. Sau ce exprimare e asta: ”(...) adaugă el (...). ”el”??? De pronumele demonstrativ de apropiere, pers. a III-a sg., masculin, nu a auzit, madam jurnalista??? Brrrrrrrrrrrrrrr!!!! Cu siguranță îmi va explica cineva că există ”circumstanțe atenuante”, că doar așa se cultivă pe-aici....

P.S. 12.05.2012:

Incredibil este faptul că în ciuda comentariilor trimise direct la redacție, pe articolul respectivei jurnaliste, nici redacția, nici jurnalista nu au considerat oportun să realizeze corecturile de rigoare în material. Acesta există și astăzi, poluând internetul, sub exact aceeași formă. Eh, uite d-aia nu se face România liberă și nu se va face în loc. Ieșim în general în public precum Tarzan victorios, făcând tămbălău sonor, dar suntem de fapt niște nulități. De mediocritate nici nu mai poate fi vorba, chiar și acel nivel este mult superior celui real.






2 Kommentare:

  1. ha-ha, ce mistoooo!!! duduia foloseste diacriticele cu simt al economiei, daca te uiti la "si ca toate hotelurile sunt pline" .... in rest, limbaj de fier, ce mai!! Jurnalisti din toata tara, educati-va autodidact sau lasati-va de meserie, pe bune >-))

    AntwortenLöschen
  2. breeee, ce aglomeratie pe Everest!!! pun pariu ca erau exact 1.500 si toti erau alpinisti incercati de viata!

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)