Dieses Blog durchsuchen

Mittwoch, 29. August 2012

Lucruri tăinuite: Cum a murit un biciclist la Maratonul Vinului 2012

Sursa (materialul este preluat integral):

Bogdan Ene a murit în urma unui accident pe care l-a suferit la concursul de mountain bike Maratonul Vinului (N.B. din 15 iulie 2012)
Organizatorii concursului nu au suflat o vorbă despre acest accident, poliția n-a pornit nicio anchetă, presa n-a aflat despre această “întâmplare”.
Extras dintr-o știre scrisă pe Observatorulph.ro:
În jurul orei 11.00, Poliția Urlați a fost sesizată cu privire la faptul că pe traseul cursei, pe un deal din comuna Ceptura, un concurent se află în stare de inconștiență.
Concurentul a fost identificat în persoana lui E. BOGDAN, de 49 ani, din municipiul București. Acesta a fost recuperat de pe traseu de organizatori și transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Din primele cercetări efectuate a rezultat că bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut de pe bicicletă.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.
E. BOGDAN este Bogdan Ene, tată al unei domnișoare în vârstă de 19 ani. Lucra la Spitalul Clinic Fundeni ca fiziokinetoterapeut. I s-a făcut rău de la căldură, a căzut de pe bicicletă și a rămas inconștient mai multă vreme, din cauza faptului că nimeni nu a oprit să vadă ce-i cu el.
Până la urmă, a oprit cineva (întotdeauna se întâmplă când e prea târziu) și a reușit să anunțe organizatorii, care au chemat salvarea.
Omul a murit, după două zile (sau trei?) la spital. Ce mi se pare de neînțeles:
  • Poliția nu a deschis nicio anchetă, pentru a stabili cauzele morții lui Bogdan Ene și pentru a afla dacă moartea acestuia putea fi evitată;
  • Organizatorii concursului Maratonul Vinului nu au suflat un cuvânt despre acest accident. Printre întrebările pe care le-am trimis organizatorilor, după concurs, era una care suna așa: “Am auzit că a venit ambulanța pe acolo. Ce s-a intamplat, s-a accidentat cineva?”. N-am primit niciun răspuns la această întrebare și, atunci, pe loc, nu mi s-a părut nimic suspicios.
Bogdan EneSolicit public organizatorilor să enunțe o poziție oficială cu privire la soarta acestui om și să lămurească situația. Ce s-a întâmplat, de fapt, acolo?
Trebuie să știm care este adevărul pentru că avem dreptul la acest lucru și pentru că oamenii au dreptul să cunoască condițiile în care concurează.
By Emilian Nedelcu, www.biciclistul.ro
Eu am aflat acum de chestia asta, pentru că cineva a dat share pe Facebook. Incredibil, după o lună jumătate ....

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)