Dieses Blog durchsuchen

Freitag, 14. Oktober 2011

substanțele din piscine

Eu am pățit-o anul ăsta! Și destul de rău! Este a doua zi de când zac la pat și concluzia este, cel puțin pentru mine, incontestabilă: clorul și alte substanțe care se pun in piscine mi-au devenit dușman. Deci, printre altele, că tot am scăpat cu bine și de data asta, adios la tentative de antrenamente pentru sezonul viitor! Dacă nu găsesc ape deschise să înnot, bazinele WorldClass au devenit subiect tabu pentru mine. Precum și cel de la Facultatea de Medicină, unde mi s-a întâmplat prima oară pocinogul, în luna mai, de nu înțelegeam ..... WTF is this???


Am fost miercuri dimineață la locația WorldClass din Grand Hotel Marriott. În momentul în care am pășit în sala piscinei, am simțit că pic din picioare din cauza mirosului ascuțit de clor și chimicale. Cu siguranță că le-a scăpat o cantitate prea mare în bazin și poate era mai bine să închidă locația și să curețe apa. Mai erau 4 oameni în bazin. Am zis, OK, poate că mi se pare mie, deși ochii mi se încețoșaseră și canalul nazal suferea. Pur și simplu se respira greu, aerul te înțepa. De regulă nu mă obosesc să intru într-un bazin dacă nu înnot cel puțin un km. Din păcate, miercuri a trebuit să mă retrag deja după 130 de m de înnot (adică 10 lungimi din piscina aceea foarte scurtă de 13 m). M-am gândit să mă limpezesc în bazinul de jacuzzi. Și acolo m-am lovit de același nivel supra-supra-exagerat de chimicale, așa că după 3 minute am plecat spre vestiar, la dușuri. 
Și s-au declanșat, pe parcursul zilei, o serie de simptome ale unei alergii de rău augur, despre care nu am știut nimic până anul acesta:
- curge nasul precum la un robinet defectat, nu e chip să oprești fluidul sub nici o formă,
- apare o jenă în gât, pe trahee, ce se poate transforma într-o durere incomodă, ca atunci când te apropii de laringită,
- cerul gurii devine, în decurs de 24 de ore, atât de sensibil, încât ai senzația că ai o rană vie, deschisă. Nu poți să bei sau să mănânci, decât cu eforturi și cu dureri,
- la o fază mai accentuată, faci febră, cum am făcut eu în cele din urmă.

Am ajuns miercuri acasă pe la ora 6 p.m. și m-am băgat direct în pat, cu ceai fierbinte. Am zăcut în semi-delir până vineri dimineață. Cu mari eforturi mă deplasam la baie, căci trebuia să elimin cumva ceaiul băut cu greu. Pe la ora prânzului am simțit că nasul nu-mi mai curge, dar acum aveam altă problemă: mi se înfunda. Pe gură nu puteam respira, din cauza cerului gurii afectat. 
Acum, la aproximativ 60 de ore de la declanșarea reală a acestor simptome, mă simt mai bine. Nu mai am febră, doar că mi-e foarte foame. Evident, la cât nu am mâncat de două zile, probabil mi-aș mânca și pisica care se bagă în sufletul meu :-))
Deci, oameni buni, nu știu ce substanțe puneți în această piscină de la WorldClass Marriott, dar cred că miercurea trecută ați cam depășit măsura și mă întreb unde aș fi ajuns dacă nu aș fi ieșit din apă după zece minute!!

La finalul celei de-a 5-a zi de la declanșarea simptomelor, încă nu pot mânca în condiții normale. Cerul gurii a rămas încă extrem-extrem de sensibil și nu suportă cald, piperat, iute, acidulat sau alcool. Urâtă experiență. Mâine mă duc la muncă din nou, mă simt la nivelul 4 din schemă și mai ales mi-e cam foame!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)