Dieses Blog durchsuchen

Donnerstag, 2. Februar 2012

Primul meu maraton ... sper!

P.S. 08.05.2012: Eh, până la urmă, primul meu maraton a fost unul montan și a fost acu 3 zile:
Și a fost exceleNT!! Povestea e aici, click!
update 10.02.2012:  
Laringită acută!!! Am anulat participarea.

02.02.2012
M-am înscris la primul maraton al vieții mele. După ce că e primul, mai e și iarna! După ce că e iarna, e și o iarnă de iarnă!! Voi abandona, nu voi abandona, voi abandona, nu voi abandona ....voi ... nu .... voi vedea!
Maratonul Zăpezii -  Râșnov 2012 este organizat de Asociatia Club Sportiv ECO ALPIN,  prin Centrul de Pregătire Montană HIMALAYA, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și se va desfășura sâmbătă, 18 februarie 2012, începând cu ora 08:00, pe un traseu dus-întors între cabana Himalaya, situată pe Valea Glejariei, Râșnov și Poiana Brașov.
Puncte de pe traseu:
Cabana Himalaya, drumul forestier până la intersecția cu drumul național ce leagă localitățile Râșnov și Predeal (km 6.2), orașul Rașnov - strada Ioan Luca Caragiale, Valea Cărbunarii – Trambulina Olimpică (km 8),  strada I.L Caragiale, până la intersecția cu Drumul Național care urcă spre Poiana Brașov (km 11), Cetatea Râșnov și Poligonul de Tir (km 12), Peștera Valea Cetății (km 11,5), cota de la km 5 a drumului național (km 17), Cabana Aviatorilor (km 18.5), Poiana Brașov (km 19,6), parcarea din Poiana Brașov, (km 21,1), unde este jumătatea distanței. Se parcurge apoi traseul retur până la Cabana Himalaya, cu mențiunea că în dreptul Cetății Râșnov, concurenții vor alerga pe drumul care duce până în cetate, cu revenire apoi în traseul principal.
 Pentru început, ca să nu mă gândesc prea mult și să renunț înainte de a încerca - păi cum naiba să renunț, că am găsit și cu cine să merg până acolo, mi s-a confirmat și locul de cazare -, m-am gândit că o pereche de ghete mai de iarnă un pic n-ar strica să iau, nu?
Așa că, după examenul de azi - profa a întârziat, dar subiectele au fost la limita de sus a decenței și am predat foaia după doar jumătate de oră (Subiectul doi la materia ”jurnalismul de televiziune”, cu focus pe interviu și reportaj: Formulați 5 întrebări pe care le-ați pune uneia dintre următoarele 3 persoane, într-un interviu cu exclusivitate, pentru 12 minute: Fidel Castro, Traian Băsescu, Herta Müller) -, după ce am trăit extazul într-un Cișmigiu absolut înghețat, oprindu-mă cu 3 pâini mari să hrănesc mai mult de 100 de porumbei (frate, da să-i vezi ce disperați erau, s-au cățărat pe brațele mele, pe cap, pe mâini, direct pe pâinea din care rupeam bucățelele, erau călare pe cizme ... absolut incredibil și impresionant, vreo doi se cuibăriseră în haina mea de blană și de acolo ciuguleau din pâinea care o țineam în mâini!!! Imagini de film!), m-am dus acasă, am stat ceva timp cu pisoiul maidanez șchiop și speriat pe care l-am găsit acum două seri, apoi am pornit în alergare, prin viscol, spre A1. La retur m-am oprit la Decathlon să-mi caut ”pantofiori de alergare”. Am găsit cu mare greutate. La raionul de pantofi de alergare off road, pentru munte și pentru competiții, toate modelele sunt pentru bărbați. Noooooooo, WTF???!!!! M-am învârtit, am vorbit la raion, am căutat .... până la urmă m-am decis să probez cel mai mic număr de la bărbați, 40. Surpriza mare a fost că mi se potrivea perfect perechea respectivă, pe care-mi picaseră ochii. Foarte scumpi pentru ce-mi permit eu, dar ... la naiba, i-am luat!! Și i-am și probat 2 km de alergare prin zăpadă, pe gheață, pe carosabil, da pe unde n-am pășit cu ei, că era cam nebunie afară pe Iuliu Maniu, întuneric, mașini, munți de zăpadă de 2 metri pe trotuare .... aventură reală!
04.02.2012
Când te înscrii pe site-ul lui Ilie Roșu, să participi la Maratonul Zăpezii, trebuie să răspunzi la câteva întrebări.
16. Anca Moraru
Primul semi: Polar Night Half Marathon 07.01.2012, Norvegia
Numar de semi alergate in 2012: 2
Numar total de semi alergate: 2
Varsta: 44
Profesia traducator
Obiective: sa termine primul maraton
La obiective, eu scrisesem cu totul altceva: Să simt primul maraton.
De ce nu a lăsat așa, cum scrisesem eu, nu pot pentru care să înțeleg, dar nici nu are rost să întreb. E puțin relevant în contextul acesta, chiar dacă inițiativa lui mă supără.
Ieri, după orele de serviciu, deși afară viscolea și nu se vedea om cu persoană, era cerul acoperit și ningea și toată lumea fugea spre direcțiile de adăpost, eu m-am echipat de alergare. Nici nu aveam de ales, pentru că dimineață venisem parțial tot în alergare la birou. Planul inițial era să merg în Parcul Carol, la 2 km distanță, să fac măcar o tură, să revin la stația de metrou Izvor și să merg acasă. Era trecut de 16:35, echiparea mi-a luat destul de mult, vreo 20 de minute. Afară, din fața Hotelului Marriott, m-am reorientat și am început alergare ușoară spre Parcul Izvor. Și am zis hai să fac o tură. Nămeții erau mari, după nici o sută de metri a trebuit să renunț la ochelari, din cauza vântului și a ninsorii care îmi acoperea lentilele. Nu mai vedeam nimic, doar alb. Și am renunțat să mai bat drumul până la Parcul Carol, era destul de extrem și să mă învârt prin Izvor. Lume nu era, decât sporadic, doar vreo trei plimbători de câini. Ce câini fericiți, alergau de nebuni prin nămeți, o încântare să-i privești!
Și am rămas preț de zece ture alergare ușoară, după care m-am desprins de parc și am luat-o spre Eroilor. Eram udă din cap până-n picioare, doar partea de jos a picioarelor era în siguranță, căci acolo eram cel mai bine echipată și aveam și parazăpezi trase peste. Adidașii cei noi erau într-o husă furată de la echipamentul de mountain bike, absolut impermeabilă.
De la Eroilor am continuat alergarea ușoară peste Dealul Cotroceni, de-a lungul Grădinii Botanice și la metrou Politehnica am decis să iau totuși trenul spre casă. Eram leșinată de foame, alergam de peste o oră jumate. Dacă aș fi forțat, aș fi putut alerga până acasă și aș fi realizat un semi-maraton, adică 21 de km. Dar am gândit că e mai precaut să întrerup și, dacă mă simt bine, să ies duminică pentru o tură cel puțin la fel de lungă. 13 km într-o oră 43 de minute e un ritm foarte lent, dar deocamdată nu puteam mai mult. Pantalonii nu erau potriviți pentru alergare și m-au îngreunat. Un polar acoperit cu fâș, care ține foarte cald, dar pentru stat sau mers lejer. Și mai aveam și un mic rucsac în spate.
În ritmul ăsta, chiar dacă să zicem că duc cei 42 de km ai maratonului, tot nu mă încadrez în cele șase ore limită. Și azi nu mă simt bine cu gâtul, sper să nu dau într-o laringită. Am alergat protejat ieri, dar ceva se pare că nu a fost îndeajuns sau 13 km în condițiile acelea a fost prea mult.
 06.februarie 2012
La naiba, am zăcut ca o legumă tot weekend-ul! Sâmbătă spre duminică nu am putut dormi deloc, am stat de veghe la un ditamai sulul de hârtie igienică. Îl luam și-l roteam la fiecare 7-8 minute, să nu cumva să se plictisească sărăcuțul! Nu-l roteam de drag, ci pentru că nasul meu era ca o apă curgătoare. După ce trece faza asta, vine aia de se blochează tot, așa cum sunt drumurile României blocate acum, din cauza viscolului! Dacă, prin absurd, adormi așa, cu toate canalele blocate, mori în somn. Sufocat! Așa că m-am distrat de n-am cuvinte, că m-apuca și plânsul! Am pierdut și un examen, din păcate, că nu era fel să ies din casă. Aveam și stresul că luni trebuia să ajung la birou, că nu am zile de concediu, fără plată nu-mi permit și cu medicalul mi-e lehamite de formalități, plus că e sistemul el de coplată care mă inhibă intelectual, ca să zic așa!!! Deci am zăcut, între două mâțe și foi de hârtie tipărite - da să fie al naibii dacă am putut să învăț ceva!!! -, am băut ceai cu lămâie și atât. 
Azi, luni, desigur că m-am prezentat la locul de muncă, dar am putut dormi mai mult dimineață. Era vânt și frig, nu aș fi ieșit din casă ..... Dacă stau cuminte încă 3 zile, s-ar putea să-mi revin complet și să pot alerga din nou pe-afară :-). Că dacă nu .... ce rost are să mai fac deplasarea pentru un full maraton? Patruzecișidoi de km în șase ore, fără antrenament, este o nebunie fără sens, nici nu știu dacă pot să merg 42 de km dintr-o bucată, d-apăi să-i mai și alerg?!?!

3 Kommentare:

  1. iti place Himalaya, te vei caza (intamplator!) la cabana Himalaya, iubesti Muntele si Zapada: asa ca de ce sa mai ai dubii!?? Nu ai cum sa abandonezi! Vei fi acolo, vei alerga, vei merge, te vei opri dupa care vei continua...
    ''Every single day I dream about being back in the Himalaya'' . Well, my dear -- cum s-ar zice pe jumatate visul ti se va implini: vei lua Startul de la Himalaya si te vei intoarce tot acolo in maxim sase ore!! Mult succes!

    AntwortenLöschen
  2. La inceput pare neplacut, insa alergarea hivernala mie unuia imi place mai tare decat cea estivala. A fost mai greu pana sa pun Adidasii-n cui si sa scot Salomonii din debara (iar in plus, ieri, sa adaug niste parazapezi joase, ca era zapada proaspata). Cel mai bine a fost in cele doua dimineti mai geroase, scartaia zapada sub talpi nevoie mare, da-n rest nu se auzea nimic, iar de companie, in fiecare dimineata mai sunt unul - doi alergatori, doar astazi era unul singur si a renuntat repede din cauza vantului. Deci imi notez un nou hobby: alergatul de iarna. Clar.

    AntwortenLöschen
  3. Eh, daca am alergat 21 km in nordul Norvegiei, pe 7 ianuarie si apoi Gerarul din Parcul Politehnicii, pe 29 ianuarie, inseamna ca-mi place iarna, mie mi se pare ca se alearga mai cu spor. Problema mea ar fi distanta de full maraton si faptul ca ruta e pe segment cu trafic, asta nu-mi place deloc. Dar alergatul pe ger si gheata mi se pare mai placut decat cel pe canicula, asta mi-e deja clar.

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)