Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 7. März 2015

Poveste pentru ..... copiii adulți. Ep. 3

Aici, episodul 2 - Omul Cenușiu la Frizerie


Frizerul a rămas cu gura căscată .... 
Aha .... deci asta e toată viața mea de până acum .... un imens zero ....
Omul era atât de năucit și de hipnotizat de marele ZERO al vieții sale, încât a crezut totul fără alte raționamente.
Omul Cenușiu, conștient și sigur pe puterea pe care o exercitase simpla lui prezență și pălăvrăgitul gălăgios, și-a continuat pledoaria:
Nu crezi că nu mai poți continua în același stil?? Nu crezi că ar trebui să începi să economisești ceva?!
Frizerul, om simplu, se agăță de el ca de o ultimă și unică speranță a vieții lui!!
Sigur! Dar ce trebuie să fac?! Te rog, ajută-mă!!!
Dragul meu, cu siguranță știi cum se poate economisi timp!!! De exemplu, trebuie să începi prin a lucra mai repede. Tot mai repede. Tot ce nu este absolut necesar trebuie eliminat!
Ok, sigur ... pot să fac asta ... dar timpul care îmi rămâne ... ce ar trebui să fac cu el?! Trebuie să-l depun undeva? Și unde sau cum să-l păstrez?? Cum funcționează asta?
Oh, nu-ți face griji!!! Lasă asta în seama noastră! Vei vedea că nici o picătură din timpul economisit de tine nu se pierde. Oricum vei observa că nu-ți rămâne nici un fel de timp în surplus.
OK. Mă bazez pe dumneavoastră atunci ....
Excelent, dragule, așa să faci. Noi ne ocupăm de economiile tale, fii fără grijă. Oricum, nu uita, că tu ai libertatea de a decide cât economisești, noi nu te obligăm la nimic.  
Și Omul Cenușiu și-a luat pălăria și a părăsit prăvălia frizerului, urcându-se în automobilul său de lux și pierzându-se cu viteza luminii, lăsând în urmă doar un nor de pulbere și fum ...
 (va urma)
N.B.
Citiți printre rânduri. Mai ales cuvintele îngroșate. La cine vă gândiți? La ”măria-sa banca comercială”? La vreun concern prin care vă secătuiți de viață, lucrând pe brânci .... vorba autorului, aveți libertatea de a gândi sau nu.  Cum sună acel ”te rog ajută-mă!”??
Da frate, prostia costă și nu doare. Și nu vorbesc din cărți, din păcate.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)