Dieses Blog durchsuchen

Donnerstag, 12. März 2020

vindecare holistică: ruptură de ligamente: ziua 5

Ziua a V-a, joi, 12 martie 2020:
Medicul de familie, deși doctor sportiv, nu a pus mâna pe genunchi, să îl testeze. S-a uitat la el de la distanță și mi-a dat trimitere la clinică, pentru Röntgen. Nu îmi dau seama dacă din cauza Corona Virus nu s-a apropiat de mine.

La spital am fost consultată de doi medici. Chirurgul șef a spus că e clar ruptură a ligamentului colateral medial și a celui încrucișat anterior. La fotografie iese doar osul și pot spune ca genunchiul meu arăta excelent, m-am îndrăgostit de el :-) Pentru a vedea ligamentele e nevoie de un RMI. Până să pot face acel RMI - 2 aprilie - trebuie să port o șină metalică mobilă, mai ales noaptea. Am voie să merg în limite necesare. No bike, no run. Hm .... Venisem 6 km pe jos până la spital și aveam de mers încă 6 km pe jos înapoi acasă, dar pe partea cealaltă a lacului, ca să fie o rundă de plăcere.
Ruptura ligamenti cruciati anterioris genus sinister

Bildergebnis für riss band knie anterior
Ruptura ligamenti collateralis medialis genus sinister.
Innenbandriss

Ligamentul colateral medial este alcătuit din trei grupe diferite de fibre care au rolul de a susține articulația. Fibrele mai lungi (anterioar poziționate) leagă Tibia cu osul qvadricepsului (Femoris). Fibrele poziționate posterior conectează Tibia cu meniscul interior. Și, în sfârșit, fibrele mai scurte din spate leagă femurul cu meniscul interior.

Împreună cu ligamentul colateral exterior, cel medial are funcția de a stabiliza genunchiul și de a-i susține spectrul de mișcări. Sarcina principală constă în a asigura articulația în mișcarea sa laterală, astfel ca oasele să nu sară din articulație.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)