Dieses Blog durchsuchen

Dienstag, 17. März 2020

vindecare holistică: ruptură de ligamente _ ziua 10-11

Ziua a X-a de la accident, marți, 17 martie 2020 - în mijlocul crizei planetare Corona Virus:
Genunchiul rămâne pe partea de interior umflat și tare aș vrea să înțeleg de ce. E dificil si dureros când încerc să îndoi piciorul, mai ales dacă a stat nemișcat mai mult timp. Dar, dacă încerc să execut 1-2 genoflexiuni, pot flexa un pic. Întinderea funcționează pe același principiu: slow motion pentru atenuarea durerii. Noaptea mă trezesc la cea mai mică mișcare de întoarcere și am grijă de picior, să nu se miște aiurea. Ce fragili și ce puternici suntem în același timp .... fascinant!
Vremea e de vis, dar am decis să rămân în casă. Am fost cu mașina doar să cumpăr ceva alimente, nu se știe câte, unde și cum vor mai fi deschise. Dacă am făină și drojdie și orez și ceva legume, e de-ajuns.
Am stat mult în poziție șezut, pe scaun. Pe mingea de fitness nu pot sta momentan, suprasolicit genunchiul inutil. Mi-am terminat desenul, deci am fost în stare meditativă.
1 oră masaj cu funcția de încălzire - pe partea posterioară a genunchiului, evident.
La culcare: meditația despre care deja am comentat cu focus conștient pe genunchiul lezat. Exerciții de respirație, pași modești de dans și am dus încetișor genunchiul la piept .... am intrat în joc .... a fost  ca un ritual. Fascinant. Am vizualizat vindecarea la nivel celular. Am simțit vindecarea la nivel celulalt. Era dialogul cu celulele. Cine nu a experimentat așa ceva, nu are cum să înțeleagă. ”Ligamentele sunt întregi, ligamentele sunt întregi, vindecare îndeplinită!!”

Ziua a XI-a de la accident, miercuri, 18 martie 2020:
În linii mari am repetat ritualul de ieri, doar că afară, pe munte.
Azi chiar a fost o zi .... cum s-o denumesc oare .... 

Două ore de masat.
Am masat și manual Musculus Vastus Lateralis - aici există trigger puncte ale încheieturii genunchiului (puncte de referință? nu știu denumirea în română). Nu am găsit ”ganglioane” în mușchi (umflăturile acelea mici care sunt disipate prin masaj și pe care toți le facem și le ignorăm).
Tare aș vrea să știu cum arată pe dinăuntru, de ce umflătura și durerea nu se atenuează după 11 zile. Pentru că permanent am sentimentul  că ligamentele nu (mai) sunt rupte!! Încerc să înțeleg umflătura asta, la naiba! Ca și cum aș sfredeli cu mintea prin țesut .... 
Am masat tălpile îndelungat, masaj pentru organele interne.
Am mers 11 km - 16 minute / km, 200 m urcare în primii 6 km.

Chasing the mysticism la km 8  .... 10 min / km .... - durerea a dispărut!!

Apus de soare - chasing the mysticism .... voi povesti mâine ce s-a întâmplat azi pe munte, cum a dispărut durerea și cum practic am alergat al 9-lea kilometru!! 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)