Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 4. August 2012

Alergare în Cindrel

Îmi pare așa de rău că abia acum, cu o săptămână înainte, am aflat de acest concurs cu startul în Păltiniș. Se anunță un peisaj mirific și sper să ajung, deși momentan nu am mașină .... hm .... cum naiba fac?

Startul pentru maraton se va da din centrul staţiunii Păltiniş, din parcarea hotelului „Casa Turiștilor”. Se va ocoli hotelul, și se iese în drumul ce vine de la Sibiu la intersecția cu drumul spre Șanta. De aici se va coborâ spre telescaun, se va trece de cabana Nora și se va intra pe poteca ce duce spre Șaua Bătrâna prin poiana Găujoara (Cruce Roșie). Poteca va trece pe lîngă stâna din Şaua Bătrâna iar după 7 km de la start ajungem la primul Punct de alimentare (PA) și primul punct de control (CP) CP1 P. Babei, de aici traseul de maraton se desparte de cel de semimaraton. Maratoniștii vor continua pe traseul de creastă prin Șaua Șerbănei CP2 până la Șaua Cânaia unde vom coborî spre refugiul de sub Iezerul Cindrelului CP3 și PA.
Din acest punct traseul va urca accentuat spre Iezerul Mare al Cindrelului, iar apoi spre cel mai înalt punct din Cindrel, Vf. Cindrel alt. 2244m. Acesta este şi jumătatea traseului, de aici continuând mai mult în coborâre spre Păltiniş prin Şaua Ştefleşti, Refugiul Cânaia CP4 şi PAŞaua Şerbănei CP5 –Vf. Rozdeşti pe sub Vf. Bătrâna P.Babei CP6,  Poiana Găujoara CP 7 spre staţiunea Păltiniș.
Descriere traseu semi-maraton
http://www.inalergare.ro/wp-content/uploads/2012/05/harta-semimaraton.jpg
Am definitivat traseul de Semimaraton, acesta are aproximativ 20 km cu diferenţă de nivel de+ 1000m.
Startul se va da din centrul staţiunii Păltiniş, din parcarea hotelului „Casa Turiștilor”. Se va ocoli hotelul, și se iese în drumul ce vine de la Sibiu la intersecția cu drumul spre Șanta. De aici se va coborî spre telescaun, se va trece de cabana Nora și se va intra pe poteca ce duce spre Șaua Bătrâna prin poiana Găujoara (Cruce Roșie). Poteca va trece pe lîngă stâna din Şaua Bătrâna, iar după 7 km de la start ajungem la primul Punct de alimentare (PA) și primul punct de control CP1 P.Babei, de aici traseul de maraton se desparte de cel de semimaraton.
După izvorul din creasta Cindrelului(P… Babei = CP1), se va coborî pe poteci  ciobănești înapoi la cantonul Muncel CP 2 şi PH (PH=punct de hidratare). De la acest canton se va continua pe traseul ce duce în Poiana Găujoara CP 3, iar de aici se va coborî în Păltiniș pe poteca marcata cu cruce roșie.
Traseul de SemiMaraton are:
- 3 puncte de control, 
- 1 punct de alimentare, 
- 1 punct de hidratare.
Traseele pot suferi modificări. Acestea vor fi comunicate în timp util.
Categorii de concurs
Feminin / Masculin
16 – 29 ani
30 – 39 ani
40+
Open (clasament general masculin / feminin).
Vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 5 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 5 concurenţi, aceasta va fi comasată cu categoria precedentă.
Cronometrarea se va face la secundă, de către arbitrii aflaţi în punctele de control. Va fi declarat câştigător cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului.

2 Kommentare:

  1. Putin cam prea rosie imaginea, parca imi sugereaza destremarea... gen cu cat alergi mai mult cu atat te destrami mai mult si mai repede.

    AntwortenLöschen
  2. la temperaturile astea ..... :-) cam așa și este :-)) Pe de altă parte, un roșu aprins sugerează adrenalină, nerv, voință, ambiție, nu?

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)