Dieses Blog durchsuchen

Donnerstag, 23. August 2012

EL CAMINO by bike in Sept. 2012 - everybody's welcome!

             EL CAMINO FRANCES by BIKE, 
                    in SEPTEMBER 2012


Pornire: Saint-Jean Pied de Port, Franta
Sosire: Santiago de Compostela, Spania
Kilometri parcursi: 784 km

Perioada: 22.09.2012 – 07.10.2012

Numar min./max. de persoane: 14/28

Inscrieri pana pe: 10.09.2012

Grup leader: Daniel Sardan, binecunoscutul și simpaticul inițiator și organizator al celui mai popular și uriaș (ca număr de participanți) concurs de soft mountain bike, Prima Evadare :-)
 Ziua 1 de traseu:
Saint-Jean Pied de Port – Roncesvalles
-->
În orășelul francez Saint-Jean Pied de Port, drumul Sfântului Iacob se deschide spre teritoriul spaniol. Aproape 30 de km separă versanții nordici ai munților Pirinei de cei sudici, traseu desfășurat pe parcursul uneia dintre cele mai frumoase și inspiraționale etape a drumului de pelerinaj.
Primul segment oferă două itinerarii posibile, ambele având o îndelungată tradiție. Primul, numit “Ruta pasului montan Cize”, este mai dificil, dar și mai spectaculos. Călătorului i se deschid priveliști fantastice asupra Pirineilor, în timp ce parcurge păduri înmiresmate și luxuriante.
Al doilea itinerariu, prin Valcarlos, este mai accesibil, insa in detrimentul maretiei peisajelor intalnite.
Ce alegem? Supunem la vot :-), in functie de nivelul de pregatire al participantilor. Daca se doreste, grupul se poate chiar imparti in doua pe acest prim segment.
 Ziua 2 de traseu:
Roncesvalles – Pamplona

Abordand aceasta etapa a rutei, lasam in urma noastra Pirineii, cu imensele lor intinderi de padure. Acestora le iau locul segmente impadurite cu stejari si conifere, separate intre ele de terenuri agricole, dar si de pamanturi sterpe, neroditoare.
Aceasta parte a drumului ne incanta cu magnificele si atent conservatele localitati ale regiunii Navarra.
Vom avea parte, in aceasta zi, de o veritabila cursa de montagne-russe. Traseul ne poarta pe poteci inguste, sinuoase, ceea ce face ca acest segment sa fie un veritabil examen pentru picioare. In rest, traseul nu este unul prea dificil, exceptand poate partea de coborare pe Alto de Erro si ultimul segment al etapei, incepand cu Zabaldica. In caz ca ploua, este indicat sa se foloseasca soseaua pe aceste doua segmente.
  Ziua 3 de traseu - etapa 1:
-->
Pamplona – Estella
Astazi patrundem in inima tinutului vechi Navarra. Drumul traversează campii uscate si terenuri agricole, presarate cu sate si orase. Dupa prima jumatate a etapei, intram in orasul emblematic Puente la Reina, unde cele doua rute ale Camino Francéz, prima intrand in Spania pe la Roncevalles si cealalta pe la Somport, se unesc intr-una singura, indreptandu-se spre orasul Santiago. Simbolul aceastei jonctiuni este podul istoric din oras, construit pentru a ajuta pelerinii in drumul lor de pelerinaj.
Acest segment este relativ usor, cu excepţia partii finale, cand urcam catre Alto del Perdón. in conditii meteorologice nefavorabile, drumul de pământ din aceasta portiune face călătoria mai dificilă.
  Ziua 3 de traseu - etapa 2:
-->
Estella – Logroño
Aceasta este ultima etapa de calatorie in directia sud-vest. Dupa Logroño, El Camino coteste spre vest, si continua in aceasta directie, pana cand se ajunge la Compostela. Aceasta portiune trece pe langa maretele manastiri benedictine din Irache si traverseaza raul Ebro, peste podul istoric de la Piedra, la portile orasului Logroño, capitala regiunii La Rioja. Campuri de cereale si vita de vie marginesc drumul in calatoria noastra.
Este o portiune dificila - un alt "examen pentru picioare", cu o succesiune nesfarsita de dealuri abrupte de urcat si unde vantul devine un companion neplacut de-a lungul traseului. Pe vreme ploioasa, pot fi, de asemenea, probleme cu noroiul, acolo unde trebuie sa pedalam pe pământ.
 Continuarea descrierii și a condițiilor de participare se află în broșura disponibilă pe link-ul de la începutul materialului.
Blogul nostru începe să povestească .... ușurel, ușurel ... 

4 Kommentare:

  1. misto! dar din pacate, e prea din scurt si nu ma pot organiza cu serviciul si banii. poate anul viitor.

    AntwortenLöschen
  2. fascinant, dar plecarea e prea din scurt!

    AntwortenLöschen
  3. la mine nu se descarca brosura, nu poti pune tot traseul aici pe blog, te rog?

    AntwortenLöschen
  4. daca stiam de acu o luna .... ce ma oftic!

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)