Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 1. Juni 2013

ce curse recomand/2013:

publicat pe 20.12.2012
Dintre concursurile la care am participat eu în 2012 (la unele și în 2011/2010), vreau să mai ajung și recomand și altora să (re-)încerce (la) următoarele curse (voi fi ”fată bună” și nu voi scrie și un material despre cursele pe care nu le recomand :-)):

21-23 iunie: Regele triatloanelor din România: IRONMAN ORADEA cu variantă de half și ștafetă. Este concursul căruia i-am dedicat cel mai mult spațiu pe blogul meu și de la care îmi doresc să nu lipsesc pentru următorii 10 ani de acum încolo, chiar de-ar fi să mă limitez doar la varianta de half. E provocator, excelent organizat, foarte bine alimentat, organizatorii și voluntarii respiră implicare la orice gest. 
Este mai mult decât o simplă cursă, este un test de anduranță fizică, mentală și emoțională. Este singurul concurs de triatlon din România unde pe proba de înot te bucuri de un traseu ”marcat” (eu fiind semi-oarbă fără ochelari, evident că rețin astfel de detalii).
I U L I E:
Trail running:  
6 iulie - Cozia - e un traseu greu, urcare ”multă, lungă și abruptă”, bine și inimos organizat, a nu se rata!
Triatlon:  
Bioeel - Lacul Bezid din păcate se desfășoară tot pe data de 6 iulie.
(update mai 2013: am renunțat, costurile de deplasare fiind mult prea ridicate.).

13 iulie - Triatlonul de la Lacul Sf. Ana, Băile Tușnad - merg aici din 2010, e frumos, lacune la organizare, e un off-road reușit însă, mai ales la bicicletă. Au îmbunătățit câte ceva în 3 ani, nu aș lipsi nici la a patra ediție. (update mai 2013: am renunțat, costurile de deplasare fiind mult prea ridicate)
18-21 iulie - ei da, http://www.marathon7500.ro/,
la câte am auzit despre acest concurs, îmi doresc foarte mult să-l parcurg. Deci am nevoie de coechipier, ar fi cea mai dificilă provocare pentru mine :-). Nu am participat niciodată.

27+28 iulie: Cheile Râșnoavei Adventure este un eveniment foarte interesant. E greu. (click aici pentru poze) Dar e complex și nu aș lipsi la a doua lui ediție, chiar dacă în 2012 organizarea la fața locului a cam lăsat mult de dorit. La ei, partea de comunicare și parțial atitudinea sunt o problemă. Pentru 2013 au modificat structura de concurs a celor două zile, astfel că dacă faci duatlonul sâmbătă, nu mai poți participa și la maraton duminică, fiind puse în aceeași zi. Sper să revină la structura din 2012. Pot fi urmăriți pe FB pe grupul din 2012 cred: Cheile Rasnoavei Adventure.
A U G U S T:
Trail running - din nou, 2 evenimente în aceeași zi, din păcate: 
3 august - http://retezatmaraton.ro/ - nici aici nu am participat, nu prea am auzit comentarii încurajatoare legate de organizare, dar aș fi mers, Munții Retezat fiind preferații mei în Carpați.
               - Cindrel - cel mai alergabil maraton, foarte frumos traseul, în 2012 am aflat târziu de el, au șchiopătat un pic la organizarea pe traseu, așa că am fost câțiva care în loc de 40 km ne-am pomenit că am alergat 44, dar foarte inimoasă echipa, bine organizat per ansamblu, foarte bine alimentat. Nu e de ratat.
10 august - IiiiiiRONBIKEeee, desigur că pentru mine, varianta de half Ironbike, aceeași marcă calitativă precum IRONMAN. Am lipsit în 2012, dar în 2013 sper să ajung din nou. Experiența din 2011 a fost .... beyond of my known limits :-), citiți materialul neapărat!
SEPTEMBRIE:
(va urma cu august și septembrie, 
revin când am ceva timp :-))


 Pentru alergătorii pe asfalt, de urmărit prin februarie 2013: http://transmaraton.org/blog
De citit și: /bilant-2012-km-parcursi-cu-sportivitate/ 


DERULATE - UF, ce rapid trece timpul pe lângă noi ....
I A N U A R I E:
Alergare urbană, adică pe asfalt: http://gerar.ro/ pe 27 ianuarie, București, Parcul Politehnicii. E o cursă foarte drăguță :-), un concurs bine organizat, ture micuțe de vreo 3 km+, are un cros de o tură și o variantă de 21 k. 
Din păcate, semimaratonul are un concept de neclintit (și dezbătut la fiecare ediție, de alți alergători care, ca și mine, nu înțeleg de ce un semimaraton trebuie alergat doar în grup, atletismul fiind prin excelență un sport individual) care se adresează unui număr redus de participanți (420/event, din care 270/semimaraton) și ”te obligă” să alergi în echipă de 3 oameni. Orice discuție pe această temă a fost vehement ”pusă la zid”, aproape de fiecare dată, de către organizator. Nu putem decât să ne dorim să mai apară un eveniment similar în ianuarie, căci Bucureștiul are un potențial mai generos decât doar Parcul Politehnicii.
Update: A fost o zi superbă de alergare. Eu nu am fost la fața locului. Inițial, mi-am dorit să mă implic în organizare sau să fiu măcar voluntar. Dar au apărut alte chestii prioritare, așa că m-am detașat de eveniment. S-a alergat pe teren umed, dar zăpada curățată, deci asfalt. Cu siguranță a fost frumos, vreo minus 4 grade cred că au fost.
FEBRUARIE:
24 februarie - mtb în salină, la 208 m adâncime. Este un concurs lansat în 2013, ca urmare nu există istoric. Prezentarea, ideea, site-ul sunt fascinante. Mai puțin procedura de înscriere, care a ieșit cu destul de mare zgomot și supărare, locurile fiind limitate la 200 și epuizându-se în 2 zile. S-au acceptat cei înscriși în funcție de ordinea cronologică a viramentului bancar, deci chiar a fost o cursă pe bune. Te înscriai și alergai la bancă să achiți, că nu toată lumea are internet banking at home. Da, asta e.
calatorie spre centrul pământului.

M A R T I E:
9 martie, Poiana Brașov: Postăvaru Night.
Alergare și schi. M-ar tenta pe schiuri :-)
Nu am participat, ar fi fost o cheltuială mult prea mare pentru o astfel de cursă.
Detalii pe  http://www.carpathianman.ro
24 martie, Ungaria, alergare urbană:
               http://www.rotaryfelmaraton.hu/
Am participat cu brio, raportul de cursă e aici.
A P R I L I E: 
Trail running:
Cele docurse montane din Brașov:
6 aprilie - http://semimaraton.ro/
Raportul de cursă e aici.
27 aprilie - http://brasovmarathon.ro/
Raportul de cursă e aici.
a. Foarte bine organizate și coordonate
b. Atmosfera foarte feină
c. Trasee palpitante, mai ales la al doilea (mai sado-mas. un pic :-))
P.S. Am mai aflat de unul tot în aprilie și m-am și înscris, cam spontan și abrupt și departeeeeee și duminică, deci m-așteaptă calea feroviară nocturnă: http://www.maraton-cluj.ro/ - 21 aprilie.
Raportul de cursă e aici

M A I:
Trail running:
http://www.ecomarathon.ro/home din 11 mai, Moieciu. DONE!
E foarte popular, bine organizat, atmosferă feină, foarte bine alimentat. Gândit și pentru copilași, deci încurajez părinții să facă acest drum neapărat și să le ofere copiilor un nou univers. Dacă îți plac evenimentele de amploare, cu foarte mulți concurenți (cam 800 în 2012), ca să nu ai nicio șansă să rămâi singur pe traseu, cu siguranță nu trebuie ratat. Traseul e provocator, fără discuție și s-ar putea să înjuri temeinic la cel puțin 3 coborâri (cursa lungă).
Mountain bike - fără diferență de nivel, fără vreun segment tehnic: http://primaevadare.ro/
12 mai, Băneasa-Snagov/ București.
Dacă îți place înghesuiala și biciclitul off road, cu siguranță este cel mai ”aglomerat”, popular și distractiv concurs pe acest segment. Dacă e cu noroi, e cam ”murdar” și cu riscuri relevante pentru cei mai puțin experimentați. După cursă, pe traseu se pot găsi resturi diverse căzute și pierdute de pe la biciclete: apărători, șuruburi, schimbătoare, plăcuțe și mai știu eu ce :-) Nu, nicio șansă să-ți ”îmbunătățești” propria biklă cu ceea ce găsești pe-acolo. 
I U N I E:
Aici avem, din păcate, două concursuri mari și populare în aceeași zi: un triatlon în Vama Veche și un maraton de alergare în Munții Cernei. Plus un al treilea, la Băile Tușnad (alergare), despre care nu știu nimic, deci nu comentez, cert este că sunt 3 curse care concurează între ele :-) pe același spațiu de timp. Despre Maratonul Medieval Mediaș - mtb - nu știu nimic la această oră, altfel apărea pe listă, am participat la 4 ediții și e foarte, foarte fein.

1 iunie:

Fără Asfalt - am participat de la prima ediție din 2010, an de an. E foarte popular,
charmant, idilic prin locație. E posibil să renunț :-( la el anul acesta, pentru că doresc să încerc și maratonul din Munții Cernei (update mai 2013: am renunțat, costurile de deplasare fiind mult prea ridicate). Îl recomand mai ales începătorilor, e relaxant, ușor de parcurs și destul de inedit, chiar dacă la ediția din 2013 au fost aduse schimbări mari în structura lui.
 Hercules Maraton - nu am mai participat, tocmai era pe listă, de anul trecut, când nu am avut resurse să ajung. Dar am auzit numai de bine despre el.
15 iunie - http://retezat.trailrace.ro/ - nu am participat, dar fiind vorba de organizatorii curselor de alergare din Azuga și Băneasa, cu siguranță e de mers! Urmăriți și grupul de pe FB. Înscrierile au fost anunțate a începe în ianuarie 2013. Păcat că .... e doar cu o săptămână înainte de IM ORADEA!!! 

8 Kommentare:

  1. Salut Anca! buna initiativa ta, felicitari! de multe ori ajuta f mult sa vezi punctele de vedere ale celor mai experimentati, te poate (de)motiva sa participi cand esti in dubiu..in ceea ce priveste datele concursurilor de trail running le gasesti aici: http://trailrunninginromania.blogspot.ro/
    Voichita

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Servus, Voichita, merci de comentariu. De pe lista ta lipseste maratonul din Retezat, sunt doua. Mai este unul in august, daca vrei sa completezi. Si unde mai sunt informatii despre cel din iunie?

      Löschen
  2. Nіce post. I wаѕ checking constantlу this blog
    anԁ Ι am imprеsѕed! Extrеmelу
    hеlpful infо particulaгlу the last part :) I caгe for such info
    much. I wаs seeking this partiсular infοгmation for a vегy long time.

    AntwortenLöschen
  3. Good day! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your posts.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hello.
      Thanks for the message. I wonder how much help you the google translate, as this post is not in English .... I suppose you want to find some English stuff, right?

      Löschen
  4. Bravo!
    Se pare că vrei din ce în ce mai mult de la acest tip de concursuri de la noi și, deasemenea, că nu prea ai mulți concurenți în branșă (iar asta nu vreau să însemne că ar fi slab vreunul din concursuri!)
    De la ăst articol, parcă-mi vine și mie să mă apuc de un ”...atlon”, și chiar mai mult!, am prieteni care au lăsat bicla pentru alergare.
    Tu le zici scurt și cu esență... adică un fel de informare rapidă, un ghid al variantelor temporale, ceea ce îmi pare mai mult decât la obiect și deasemenea, necesar. ;)
    Sper să ne (re)vedem cât de curând la vreo ieșire pe/prin oraș.
    Ține-ți spiritul treaz!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Dacă aș știi și cine ești .... ar fi drăguț. Merci pentru mesaj.

      Löschen
    2. Păi chiar știi pentru că am plecat/venit împreună la triatlonul de la Mamaia în 2011, unde eu am concurat doar la bicicletă... :)
      AH!... mdea!... și nu mă recunoști pentru de o bună perioadă am un mare hiatus ”de net”... și nu știu când ”ies din/în pauză”!
      ;)

      Löschen

I'm WATCHing YOU!! :-)