Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 12. Januar 2013

Olimpiadă de Iarnă la Brașov, februarie 2013

Brașovul  găzduiește  Olimpiada de Iarnă  pentru Tineret  FOTE 2013 - de in martie 21, 2012 

Comisarul European pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, Androulla Vassiliou, a transmis o scrisoare reprezentanţilor Comitetului Olimpic European şi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, prin care îi asigură de sprijinul ei total pentru organizarea în bune condiţii a acestui eveniment în România.
Totodată, d-na Vassiliou confirmă finalizarea procedurilor de acordare a unui grant pentru cofinanţarea evenimentului. Sînt foarte bucuroasă să vă informez că procedurile s-au încheiat recent, iar Comisia Europeană vă poate acorda grantul pentru cofinanţarea organizării evenimentului. Este într-adevăr o mare bucurie să sprijinim evenimente de o asemenea amploare.
Preşedintele Comitetului de Organizare al „Olimpiada de Iarna pentru Tineret” FOTE 2013, primarul George Scripcaru, a declarat că această cofinanţare este pentru sprijinirea celui mai important eveniment sportiv ce va fi finanţat de Comisia Europeană în acest an.
Această finanţare a Comisiei Europene, pe lângă susţinerea financiară, mai are un rol foarte important, acela de a sublinia importanţa „Olimpiada de Iarna pentru Tineret” FOTE 2013 în context internaţional. Acest răspuns este un rezultat al COSR şi al europarlamentarilor români care susţin organizarea FOTE 2013 la Braşov. Alocaţia va veni dintr-un fond special pentru astfel de evenimente şi nu are nicio legătură cu Jocurile Olimpice care vor avea loc la Londra în acest an. Olimpiada de Iarna pentru Tineret FOTE 2013 va primi cea mai mare parte a sumei alocate în acest an în acel fond, a declarat primarul George Scripcaru. Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute Guvernul a aprobat indicatorii tehnicoeconomici ai proiectului de construcţie a patinoarului artificial din Complexul olimpic din Poiana Braşov. Valoarea acestei investiţii este de 34,4 milioane lei, asiguraţi din bugetul de stat şi din alte surse de finanţare.
Referitor la această investiţie primarul George Scripcaru a precizat: Investiţia va fi derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi va trebui finalizată cît mai repede. Acest al doilea patinoar este obligatoriu pentru organizarea „Olimpiada de Iarna pentru Tineret” FOTE 2013.
Acest patinoar va avea o suprafaţă construită de 5.300 metri pătraţi şi va funcţiona ca o sală polivalentă în care să se poată desfăşura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.
După finalizarea lucrărilor, imobilul şi terenul aferent vor trece în proprietatea Municipiului Braşov. Olimpiada de Iarna pentru Tineret FOTE 2013 se va desfăşura în România în perioada 17-22 februarie 2013, iar competiţiile vor avea loc în Braşov, Rîşnov, Predeal şi Sinaia. Ceremonia de deschidere va avea loc în Piaţa Sfatului din Braşov.”
Sursa:
”Este oficial: avem olimpiadă la Braşov, în 17 – 22 februarie 2013!
Publicat la 28 noiembrie 2011
Adunarea Generală a Comitetului Olimpic European, desfăşurată la Soci, Rusia, a dat acceptul final pentru organizarea de către România a ediţiei de iarnă a FOTE.
Zilele trecute, la Soci, Rusia, s-a stabilit că România va fi gazda ediţiei 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediţia 2013. Competiţia se va desfăşura în perioada 17 – 22 februarie 2013 în staţiunile de pe Valea Prahovei, Braşov şi Râşnov. Comitetul Olimpic European a dat acceptul final pentru organizarea de către România a ediţiei de iarnă a FOTE, în cadrul Adunării Generale a Comitetului Olimpic European de la Soci, iar Patrick Joseph Hickey, preşedintele Comitetului Olimpic European, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi George Scripcaru, preşedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013, au semnat scrisorile oficiale adresate tuturor comitetelor olimpice europene prin care acestea vor fi invitate să înceapă pregătirile pentru competiţia organizată în România. „Mi-a făcut plăcere să semnez invitaţiile oficiale de participare la FOTE 2013 în dreptul cărora este scris, în calitate de gazdă, «Braşov, România»”, ne-a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.
Investiţiile vor fi realizate la timp.
Partea română a prezentat la Soci raportul la zi al stadiului organizării infrastructurii aceste competiţii. „Concluziile evaluării efectuate la sfârşitul lunii octombrie, de o echipă de specialişti din Cehia şi Norvegia, au fost favorabile. De asemenea, avem sprijinul Guvernului, care a depus scrisori de garanţie, privind finalizarea lucrărilor la infrastructura sportivă. Urmează noi monitorizări, una în luna aprilie a anului 2012, iar cea finală, în octombrie sau noiembrie 2012. Practic, suntem în linie dreaptă, iar de acum totul depinde de noi”, ne-a declarat primarul George Scripcaru. În Poiana Braşov mai trebuie finalizat cel de al doilea patinoar. Primarul George Scripcaru spune că investiţia va fi finalizată până la sfârşitul anului viitor. „Mai avem de lucru la capitolul organizare, adică la promovarea evenimentului, asigurarea securităţii sportivilor, transportul lor, asigurarea resursei umane necesare desfăşurării evenimentului”, a mai spus primarul George Scripcaru.
Şi la Râşnov se lucrează intens la finalizarea celei mai mari trambuline, K 90. Primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea spune că au fost realizate cele trei trambuline mai mici, care mai au nevoie doar de omologare. „Pentru acestea trei mai trebuie achiziţionate câteva sisteme de siguranţă, după care mai trebuie doar omologate. Dar până la inspecţia finală de anul viitor vom fi gata. De altfel, în luna ianuarie a anului viitor vom organiza o competiţie sportivă de sărituri cu schiurile, «Cupa Râşnovului»”, a afirmat Adrian Veştea.
Buşteni-ul a fost scos de pe harta competiţiei.
Iniţial, probele sportive din cadrul FOTE 2013 ar fi trebuit să se desfăşoare în Braşov, Predeal, Râşnov, Sinaia, Azuga şi Buşteni. Între timp, Buşteniul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, motiv pentru care a fost exclus, lucru care s-ar putea întâmpla şi cu alte localităţi, doar Braşovul, Râşnovul şi Predealul fiind sigure de faptul că vor găzdui competiţii.” 
Sursa:

http://pdlbrasov.ro/este-oficial-avem-olimpiada-la-brasov-in-17-22-februarie-2013 
 Hoplaaaaaa ..... de ce aud abia astăzi de așa ceva?! Poate din cauză că nu mă mai uit io la televizor? Sau pentru că mass-media românească chiar nu s-a ocupat de mediatizarea unui eveniment sportiv de amploare pentru România, fiind ocupată cu politică și canc-can-uri ieftine? Că (nici) aici nu merge principiul ăla nătâng: ”Dacă nu ai întrebat, d-aia nu ți-am spus!!” (medicii și alți furnizori au această ”strategie” de regulă, atunci când se întâmplă ceva nașpa și pacientul/clientul vine cu întrebări de genul: ”Și de ce nu m-ați informat de la bun început???”)

1 Kommentar:

  1. Un eveniment sportiv foarte important, care putea aduce venit în tară, dar care a fost total neglijat de autoritati. Rusinea rusinilor. Romania are inca potential sa iasa din criza doar din turism si agricultura. De fapt nu mai are. Ar fi avut, daca nu s-ar fi distrus atat de mult. Sunt necesari ani buni de reconstructie. Dar puteau promova, nici romanii nu au stiut ca in tara lor se organizeaza o olimpiada de iarna, incredibil!
    un taran ignorant zice: ”sati traiasca blogul!!”

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)