Dieses Blog durchsuchen

Freitag, 21. Juni 2013

Ironman 1/life: antrenament de iunie


Aici, varianta scurtă, nr. kilometri de la 01.01.2013 până la 21.06.2013

Cine vrea varianta lungă, să citească textul :-)

BIKE TOTAL
urban bike
speed ride
RUN
race
SWIM
MTB
1822
1234
588
958.2
166.911
9.2
0
Duminică, 2 iunie 2013, 22:50
Am avut o zi .... de pomină până la urmă!
Chiar dacă, din nou, nu am respectat planul. Detalii în link, ca să nu mă mai lungesc aici.
Per total de la 1 ianuarie 2013:
897,8 km alergați
1.059 km pedalați prin trafic
   488 km ciclism
    6,2 km înotați
Luni: pauză
Marți, 4 iunie 2013, 22:50
Am târât azi, după program, la propriu, aproape 18 km de alergare în aproximativ 1h50min. Am scos la testare șoșonii roșii K-Swiss, destul de controversați. Nu m-am simțit deloc bine în ei (deși cu ei am alergat semi-maratonul de la Half Ironman 2012 în 2h08min). În mod ciudat, îmi fac piciorul monstruos de mare, mi s-au părut extrem de grei .... chiar nu-mi dau seama ce se întâmplă cu ei, o să-i mai iau o dată la un 10 k. Sunt cei mai aerisiți pentru picioare, d-aia parcă aș insista să văd dacă să-i încalț la IM sau nu.
Savurez încă zilele astea răcoroase și ploioase .... la vară voi plânge după ele. După alergare, am pornit pedala spre casă, era deja opt seara când ajuns și prin piață să iau ceva legume și cireșe. A început să picure când ajungeam la bloc. Ieri în schimb .... a început potopul la 5 minute după ce plecasem de la birou și m-a făcut iar ciuciulete, a plouat foarte puternic cam 20 de minute. Nenorocire mare, panicați la volan ..... perdea de ploaie. Nenorocirea e că atunci când plouă, românii își scot umbrelele pe patru roți la plimbare și zăpăcesc traficul mai rău, zici că îi droghează cineva în masă!
Per total de la 1 ianuarie 2013:
915,1 km alergați
1.089 km pedalați prin trafic
   488 km ciclism
    6,2 km înotați
Miercuri-sâmbătă: pauză
Duminică, 9 iunie 2013, 21:20
Am făcut o pauză cam lungă, taman acum înainte de concursul cel mare. Trece timpul prea repede, am avut de rezolvat cu mașina, alte drumuri. Ieri am lenevit la propriu, pe vremea asta ploioasă .... ce-mi place!!! Răcoare, verde, poți respira, poți dormi frumos. Excepțional.
Azi nu mă gândeam că mai ies la un long .... deși ar fi putut fi un longer pe bike ...
M-am trezit pe la 8, am mâncat, am pus pisoiul pe bicicletă și am ieșit cu el în Parcul Politehnicii, că de luni de zile tânjește, sărăcuțul .... Am stat cu el o oră întreagă :-) la iarbă verde. N-am mai rezistat, că era soare și mai alergau unii prin zonă și mă mâncau tălpile ... așa că am venit, m-am schimbat și la 12 plecam pe cursieră și cu echipamentul de înot (again!) spre Izvorani. A fost excelent, 26 km/h, după 56 de km intram la bazin. Am înotat 1h15min, 50 de bazine, adică 2,5 km. Nu merge mai rapid, asta e! Primii 2 km i-am încheiat în fix o oră, tot e bine.
Per total de la 1 ianuarie 2013:
1.142 km pedalați prin trafic
   915,1 km alergați
   588 km ciclism
    8,7 km înotați
Luni, 10 iunie 2013, 23:40
Am ieșit la alergare după job, de la 17:30, deși nu planificasem. Dar mă simt probabil atât de nepregătită pentru cursa din 22 iunie, încât simt nevoia să mă mai auto-evaluez. Am constatat că nu am reușit să alerg 11 km într-o oră, ci doar 10,73 km. Bine, cu ceva pante, semafoare ... că doar 4 km au fost prin oraș. Restul, exclusiv prin Parcul Carol, 90% la umbră. A fost divin, deși cam cald, cu siguranță peste 25°C. De ce să mă mut în Tineretului, dacă Carol oferea spațiu și umbră? Și miros plăcut de tei :-). După fix o oră m-am oprit, nu vroiam să alerg mai mult. Și am rulat 11 km pe pedală, căci m-am dus la Decathlon. Trebuia să schimb bateriile de la ciclocomputere (28 RON/2 baterii), că am nevoie de ele neapărat, unul pe cursieră, unul pe bikla de oraș. Și .... o șa mai moale .... dar până la urmă m-am rezumat la a lua doar o husă cu gel (34 RON, preț redus).
Chiar nu mai am bani, sunt la limita-limitelor și asta îmi dă insomnii deja. Nu am găsit cu cine să merg la Oradea, mai sunt doar câteva zile și trebuie să decid. Dacă ar fi să iau trenul, ar fi inuman să iau loc la clasa a II-a în șezut. Biletul ar costa dus-întors 215 RON, dar m-aș chinui cu bicicleta și cu restul echipamentului, de una singură. La cușetă de 2 pax m-ar costa dus-întors 450 RON, deci aș economisi cam 150-180 RON față de totalul de benzină dus-întors. Dar aș avea sigur tot ce am nevoie pentru cursă, plus pisoiul, săracu .... Complicat devine totul când ceea ce vrei să faci implică bani pe care nu îi ai, am deja o datorie care nu-mi dă pace și pe care trebuie să o achit în max. 2 luni. Du Scheißleben! Nici nu am prea mâncat azi ....
Per total de la 1 ianuarie 2013:
1.153 km pedalați prin trafic
   926 km alergați
   588 km ciclism
    8,7 km înotați
Marți-joi: pauză
Vineri, 14 iunie 2013, 21:20
 Am pauze cam lungi luna asta, deși vremea asta instabilă și relativ răcoroasă ar fi fost ideală. Mi se pare un pic straniu să simt cum organismul parcă simte apropierea zilei Z și nu mă mai cere la mișcare. Contrar tuturor teoriilor și programelor sofisticate de antrenamente, despre care tot aud și citesc, eu mă destrăbălez, ascultându-mi organismul. Dacă aș avea program mai scurt de muncă, dacă aș începe și io la 9 măcar .... trezitul ăsta matinal mă ucide zilnic.
 Așa că am ieșit azi după muncă la o tură. Plouase o bună parte din zi, dar totuși a fost foarte cald. Ruta obișnuită, Marriott-Carol-Tineretului-Carol-Marriott, 13 km per total, 1h15min. După care, cei 7 km de pedală prin trafic, ca întotdeauna. În seara asta trebuie să înlocuiesc camerele la cursieră, cu cele cumpărate miercuri, cu soluția antipană pe interior. 

Sâmbătă – pauză
Duminică, 16 iunie 2013, 22:22
Ieri am bibilit cursiera. Am început de vineri seară, cu roata din față, să îi schimb camera, să pun una antipană. Da, există și pentru cursiere, deși tipul din service s-a jurat că nu, să-mi iau gândul! Am dat 32 ron pe una și durata de viață poate ține doi ani, dacă nu face pauze prea mari.
M-am cam chinuit, e foarte greu să detașezi anvelopa și să o pui apoi din nou pe jantă, nu am forță deloc în degete, mi-am bulit degetul mare de la dreapta. Am curățat butucul, zici că e nou. Lanțul la fel. Am montat totul la loc, pare să fie OK. Nu am ieșit cu ea azi, așa ar fi trebuit, să o verific. Dar azi m-am ocupat de mașină, că și acolo sunt unele de pregătit, peste două zile plec în zori și nu mai am timp. Deci am cumpărat rovigneta, am rulat mașina până în Izvorani și retur, cu noile anvelope, se aude un fâlfâit pe stânga. Am făcut plinul. Am pierdut ceva timp cu lăsatul banchetelor din spate, să fac loc mai mult în spate, poate va fi mai bine și pentru pisoi, să aibă acolo toaleta, că anul trecut nu i-a fost prea bine. Și poate bag și bicicleta în spate, nu știu (nu a încăput, cu tot ce am în spate, inclusiv patul pliant).
La Izvorani era concurs, se elibera abia de la ora 15 și eu am ajuns acolo pe la 11 cred. Am oprit în Băneasa și am făcut o alergare de 8 km. Foarte cald. Trebuia să fi fost mai matinală, dar iar m-am culcat târziu, boala mea. Și cam atât. Am făcut bagajul, am sortat echipamentul, totul e pregătit, doar de luat și de încărcat în mașină.
Singura chestie rămasă descoperită e cu mâncarea, nu am nimic de mâncare.
În 2012, la ora asta, zăceam după acel half Ironman unde am cam tras. Sper să rețin lecția și să nu mai trag așa la bicicletă. 85 de km în trei ore jumate .... nu eram antrenată pentru așa ceva, nefiind 85 de plat.
Luni, 17 iunie 2013, 18:22
Cum-necum, m-am căptușit cu un virus, cu mama-măsii știe ce, dar nu mă simt deloc bine. Așa că, în ultima săptămână dinainte de start, se pare că stau la pat. Ce băftoasă sunt!! Bine că am făcut bagajul, am pregătit mașina, bicicleta. Afară, aerul frige. Abia am ajuns acasă, așa morfăită și morfolită cum sunt. Mă bag la somn.
Mă apucă ori râsul ori plânsul când mă uit la tabelul de mai jos și mi-aduc aminte la ce m-am înscris pentru un start care are loc peste 5 zile!! Cum puii mei voi înota eu aproape 4 km în două ore, dintr-o singură bucată???
BIKE TOTAL
urban bike
speed ride
RUN
race
SWIM
MTB
1822
1234
588
946.9
166.911
8.7
0

Marți, 18 iunie 2013 – canicular, nici un antrenament, direct acasă, să plătesc întreținerea, apoi să finalizez bagajele și să le car la mașină, inclusiv patul pliant. Dimineață trebuie să am cât mai puține de făcut, că și-așa bolesc. Mai că nu aș mai pleca spre Oradea. Să renunț?
Miercuri, 19 iunie 2013 – super caniculă, am pornit la 05:40 din București pe A1-Rm.Vâlcea-Sibiu-Sebeș-Alba Iulia-Câmpia Turzii A3-Cluj-Oradea, am ajuns la 15:40!!! Am oprit de 4 ori să las pisoiul la aer și iarbă, că a suferit tare mult tot drumul.
Joi, 20 iunie 2013 – cam 40°C în Oradea, imposibil de antrenament. Am fost la Lacul Paleu la ora 8, cu mașina, Cristi și un amic de-al lui, apa are 28°C, am înotat max. 500 m. Mă tratez cu modafen și tantum verde pentru gât. Am ieșit cu bicla, să o testez, 20 km, de la ora 15:30. Am emoții cu ea, că am demontat-o singură, am montat-o singură, neasistată ... e cam riscant. Seara, la o terasă la bere. Am băut 2 l de bere-limonadă!!! Copleșitor de cald, va fi o cursă infernală.
*********
Cum fu? Uite-așa, enjoy the long story or my first full Ironman!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)