Dieses Blog durchsuchen

Mittwoch, 12. Juni 2013

Triatlonul din România la feminin - 2013

3 Kommentare:

  1. Buna Anca,

    Am citit si articolul tau despre prezenta feminina la competetiile de triathlon si comentariile, desi nu pe toate. Triathlonul nu este un sport feminin. Cred ca diferenta este mare la nivel mondial, intre numarul barbatilor si al femeilor.

    De fapt, cred ca se inregistreaza diferente notabile si daca iei cele trei sporturi separat. Este doar o banuiala, nu am verificat, asa ca tot ce e posibil sa ma insel.

    Asa ca asta ar putea fi explicatia pentru care nu sunt multe femei la concursuri.

    Dar eu cred, ca o metoda buna pentru a incuraja prezenta femeilor, este sa se explice ca se pot apuca de sportul asta la orice varsta si chiar sa ia podium la categoria lor. Eu cred ca multe femei (probabil si multi barbati) se gandesc ca sportul se incepe la 14 ani daca vrei rezultate.

    Poate asta ar trebui promovat ca sa castige sportul in popularitate, ca poti sa iei locul intai la orice varsta.

    Totusi, nu e neaparat nevoie ca femeile sa participe la triatlon, dar e nevoie sa faca sport. Iar cu timpul, cele care vor simti ca pot mai mult sunt sigura ca vor afla natural de triatloane si vor simti imboldul sa participe.

    Dar ca sa se intample asta puterea exemplului este foarte mare. Si aici probabil vine promovarea femeilor care fac triatlon si care sunt dovada ca de fapt acest sport desi pare extrem, este accesibil si pentru femei.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Servus.
      Eu personal nu sunt de acord cu afirmația ”triatlonul nu este un sport feminin”. O las pentru box, judo, karate. Dar nu pentru triatlon. Extrem devine doar din punctul de vedere al distanțelor, adică un half ironman sau un full ironman sunt deja extreme. Dar un trialon olimpic nu mi se pare deloc extrem :-)
      Merci pentru comentariu. În materialul de anul trecut sunt trecut și argumente legate de prezența atât de modestă a doamnelor ....

      Löschen
    2. Ce inseamna un "sport feminin"?! Triathlon inseamna inot, ciclism si alergare. Ce nu este feminin aici?
      Desigur ca in general, desi femeile sunt mai multe decat barbatii, peste tot in lume, sa nu uitam ca in Asia si America Latina si in Africa rolul femeii in societate este inca cel .... hai sa-i spunem medieval: bucatarie, dormitor si crescut copii. Intr-un procent surprinzator de mare, situatia este asemanatoare si in Europa, mai ales in sud-estul Europei. Ca urmare, cum si cand SA AIBA VOIE FEMEILE sa faca sport?! Comentariul se refera strict la realitatea sociala si numerica, nu ca daca e bine sau rau, ar fi mult prea off-topic aici. Femeia tine societatea de fapt, nu are timp de sport. Cine ne-ar mai face noua baietii/barbatii mari, daca nu mamele si surorile? Cine ne-ar mangaia pe cap inainte de start si cine ne-ar suporta hachitele dupa cursa, daca nu femeile? Lucrez intr-o mediu coplesit numeric de femei, o parte din categoria "intelectual", pe post de "manageri" si o mare parte din mediul rural, fara studii, cel mult studii medii. Cam 300 de femei. Nici macar una nu si-ar putea imagina sa faca sport!! Una macar! Sunt obosite, preocupate sa demonstreze ca pot sa faca si gospodarie si cariera, sa fie si prietene si amante perfecte. Iar multi barbati se feresc de "sportive", i-ar complexa. "Ce sa caute femeia mea la alergare?!?! Las ca ii ajunge drumul de la poarta la piata/camp/Mall si apoi turele prin bucatarie si pat! O tin eu destul in priza, n-am nevoie de o femeie obosita!"
      Mai in gluma, mai in serios, cam asta e "starea natiei". Pe mine m-a lasat "femeia" din cauza ca eram prea ocupat cu antrenamentele ...
      Oricum, statistica e interesanta, sezonul abia incepe.

      Löschen

I'm WATCHing YOU!! :-)