Dieses Blog durchsuchen

Sonntag, 8. November 2020

10°C - November in Zell am See

Orașul-Fantomă de pe malul vestitului lac Zell  se lăsă astăzi răsfățat nu doar de culorile toamnei, dar și de șoaptele calde ale soarelui răsfirat peste munții din jur. O toamnă mirifică așa cum o știu de trei ani pe aceste coclauri. Trei ani de Zell am See ..... și un milion de chestii întâmplate.

Încă nu se știe dacă va exista un sezon de iarnă. Nimeni nu își poate imagina cu adevărat că nu va exista un sezon de iarnă, așa cu mii de turiști băgați pe peste tot. Cu mii de nebuni care să deranjeze munții doar pentru că au chef să se dea pe schiuri sau cu săniuța. Mie una mi-e greu să cred că se va deschide sezonul de iarnă așa cum îl știm noi ..... de când ne știm și de când se știu și părinții și bunicii noștri. 

E încă prima săptămână de noiembrie. E off-season, hotelăria și gastronomia e în respiro, fără mari griji. A fost o vară peste așteptări în contextul Epocii Corona Virus. Arabii au dispărut din peisajul turistic și europenii au părut să savureze atmosfera lor pur europeană în Europa, în acest mic colț alpin al Europei. Oricât de tolerant ai fi, când călătorești, când decizi să te duci într-un alt colț de lume decât cel al propriei tale case, faci acest lucru pentru specificul acelui loc. Nu vii în Zell am See sau în Austria ca să mănânci ca în Dubai și să auzi muzică arăbească. Vrei să auzi folclorul austriac, nu cel din Kuwait, corect? Și vrei să umbli îmbrăcat sau semi-îmbrăcat ca în Europa și să nu fii înconjurat de femei ascunse în voaluri negre. E dincolo de a fi ”mistic” sau ”interesant” să fii privit pe străduțele din Alpi de perechi de ochi fără față și să ți se vorbească din spatele unei bucăți de stofă. Sigur, masca asta pleașcă peste fețele noastre europene va deveni obligatoriu și forțat un trend, o modă .... avem încă probleme să ne obișnuim cu noua uniformă, dar măcar sunt sigură că vom știi să adăugăm culoare și să fim creativi în toată povestea asta.

E o zi fantastică de noiembrie și eu doar dau o tură împrejurul lacului - 12 km.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

I'm WATCHing YOU!! :-)