Dieses Blog durchsuchen

Samstag, 18. Januar 2014

Modificări calendar triatloane românești 2014

Mă uitam acum (28.12.2013) cu destul de mare decepție, cum că desfășurarea a 50% din triatloanele ștampilate FRTRI a fost plasată duminica, pentru 2014. 
Față de cele anunțate pe 15 noiembrie a.c. la Gala federației .....
au apărut unele modificări (Brașov și Lacul Roșu), astfel:
Deocamdată 8 din cele 13 triatloane desfășurate sub emblema federației, se vor desfășura duminica. Deci, după concurs, ai de condus câteva sute de km și ore bune, pe șoselele de coșmar ale patriei. Dacă poți să mai conduci, evident, după cum ți-e bafta .... și apoi luni fie ești muci la locul de muncă, fie nici nu te poți prezenta. Nasol, mai bine nu mă uitam.... 
La așa o ”reprogramare” nu mă așteptam și cum toate sunt departe rău de București, șansele de participare au scăzut deja și mai vertiginos. 2010-2013 doar 2-3 triatloane se desfășurau duminica. OK, deci trebuie să ne reorientăm spre alte discipline sportive.
Cam așa arată acum calendarul anunțat:
sâ, 07.06. - off-road, 2 Mai/Vama Veche (300 km de București)
sâ, 21.06. - șosea, Oradea (distanțele de Ironman, 600 km de București)
sâ, 28.06. - off-road, Ineu (585 km de București)
du, 06.07. - șosea, Brașov (170 km de București) - l-au apropiat enorm de mult de unicul triatlon pe distanță de Ironman din România (în loc de 20 iulie), așa că, cine merge la Oradea, poate tăia de pe listă Brașovul. Foarte ”bine” gândit, mulțumim.
update 18 ianuarie: nu mai e pe 5, sâmbătă, ci pe 6, duminică. L-au mutat iar. Ca să fie ”și mai bine gândit”.
du, 13.07. - off-road, Lacul Sf. Ana (275 km de București)
sâ, 26.07. - off-road, Lacul Roșu (350 km de București)
du, 03.08. - off-road, Reci (205 km de București)
du, 10.08. - șosea, Tg. Mureș (345 km de București)
sâ, 16.08. - off-road, Mâneciu (115 km de București)
du, 17.08. - șosea, Sf. Gheorghe (200 km de București) - Deci două triatloane într-un singur week-end, deși week-endul următor din august nu e încărcat cu niciunul. Foarte dăștept!
du, 31.08. - șosea, Tulcea (300 km de București) 
du, 07.09. - șosea, Mamaia (235 km de București - autostradă)
du, 14.09. - off-road, Bezid (315 km de București)
Nașpa. Mai ales că duminica se strâng toți week-end-iștii spre București și e coșmar să fii prin trafic după-amiaza. Așa, aveai sâmbătă concursul, aveai timp de socializat cu prietenii - mai vechi sau mai noi - și duminică dimineață, odihnit, puteai porni la drum lung, de condus.
La două particip sigur, așa că am spațiu destul de alergările montane :-)), ies și mai ieftin .... ne adaptăm după posibilități.
Încerc să văd partea bună a lucrurilor, dar nu prea iese la socoteală pentru un biet sportiv amator, cu program normal de lucru, cu domiciliul la sute de km de start, într-o țară cu o infrastructură rutieră descurajantă și umilitoare.
De bine de rău, cum-necum, vinerea era mai facil să îți iei o zi de concediu de la birou sau să te învoiești două-trei ore pentru a ajunge la start. Plus că drumurile prin țară erau mai libere.
Așa, situația se schimbă radical:
- sâmbăta, drumurile sunt mult mai aglomerate;
- duminica ai concursul și apoi sari direct în mașină (vai de cei care se bazează pe trenuri, că la ei s-a rupt ața total, deci iată cum zgang, triatlonul deja a sărit în altă categorie), premierea va fi pentru localnici;
- și iei startul într-o călătorie la fel de ”coșmarică”, căci șoselele patriei sunt, duminica după-amiaza, aglomerate precum propriile tale vene!
- să îți iei lunea zi de concediu sau să te învoiești pentru dimineață este, pentru probabil 99,9%, un lucru aproape imposibil de realizat.
Deci, trăiască cei care se adaptează la nevoile clienților și la realitățile acestei țări, ce să zic?
Care ar fi părțile bune?
Că eventual nu mai plătești o noapte de cazare și că eventual ești mai odihnit la concurs.
Asta pentru cei care se deplasează doar pentru un concurs. Pentru mine, un concurs era o mini-vacanță, cunoașteam un drum nou, un loc nou, era o mini-călătorie de care ”profitam”, ca să nu trec chiar ca lebăda prin apă ... așa, să-mi cunosc locuri din țară prin care altfel nu aș ajunge (de exemplu, ce câștig mi-a adus deplasarea la triatlonul din Tulcea sau cel din Mediaș și tot așa ....)
Să muți aproape toate competițiile duminica nu mi se pare deloc constructiv și în preîntâmpinarea sportivilor amatori. Dar, cum ”partidul, părintele nostru a-tot-știutor stabilește liniile directoare care ne arată ce e drept și înțelept”, n-avem decât să alegem. În epoca asta, măcar un oarecare drept al alegerii avem. Norocoși cei care au mai multe hobby-uri.
Up-date 31.12.2013:
Conform informațiilor publicate de federație, se pare că două dintre concursuri au totuși altă dată de desfășurare:
- șosea, Brașov, nu este pe 20 iulie, ci pe 6 iulie, într-o duminică;
- iar off-road-ul de la Lacul Roșu nu ar fi pe 27 iulie, ci pe 26 iulie, într-o sâmbătă.
Datele probabil se mai lămuresc în timp.
Iar concursul din 17 august (respectiv Cupa României), se pare că se va desfășura la Reci, nu la Sf. Gheorghe (cei care au deja tradiție în lipsa de comunicare, deci cei interesați mai verifică cu o zi înainte, să afle ce, cum și unde.).
informații FRTRI - șosea
informații FRTRI - off-road

8 Kommentare:

  1. Antworten
    1. da... e ca dracu, pe bune!! cei din federatie se pare ca nu ne sunt prieteni, prea e ciudata schimbarea asta sau e doar o eroare pe undeva. cum sa puna federatia aproape toate cursele duminica? nu pricep de ce. las ca mergem la altii.

      Löschen
  2. Doar nu credea cineva ca federatia ar deservi interesele triatlonstilor amatori! O sa zicem merci daca o sa ni se mai permita sa participam. E total aiurea sa fie atatea duminica, cine lipseste lunea de la locul de munca? Asta da incurajare, brava baieti!

    AntwortenLöschen
  3. V ati gandi vreodata ca poate aprobarile care sunt necesare organizarii unei competitii poarta data de duminica pentru ca aprobarea unitatilor administrativ teritoriale "recomanda" acest lucru? sau imposibil de obtinut pentru sambata. stati voi un pic la coada la audiente si dupaia la discutii cand primiti audienta...tot"la coada". Traim in romania nu in franta spania sau austria. Inainte sa deschideti gura si sa vorbiti aiurea luati in considerare si alte aspecte. Apropo.... nu federatia stabileste datele competitiilor ....ci fiecare organizator in parte. :) s au trezit doi comentatori sa inteleaga pe de-a-ndoaselea ceea ce se intampla .

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. 1. ”Bine punctat”, MARELE ANONIM. Anonimii sunt cei mai tari în spațiul virtual românesc.
      2. TOȚI avem dreptul să ne exprimăm un punct de vedere și de mitocănii de genul ăsta, precum este comentariul dv., nu ducem lipsă. Este ciudat că vine ”un furios” și se supără PE UN PUNCT DE VEDERE .....
      3. La coadă la audiențe stă cine-și asumă responsabilitățile și încasările, nu e subiect de discuție pe acest material. Că toți care organizați nu o faceți de amorul artei, ci pentru a avea un profit.
      4. Materialul explică niște aspecte ale unei realități. Și fata spune cu bun simț că da, trăim în România, d-aia nu avem infrastructură, astfel încât un concurs duminica, situat la 300 km distanță, devine o mare problemă. Pentru că facem 5 sau 7-8 ore pe drumurile țării. Deci asta ar însemna ceva adaptare din partea organizatorilor. Ca să putem veni la concursuri, avem nevoie de timp si de bani. Ca să am bani, am nevoie să muncesc. De regulă, pentru altul, care mă plătește și care nu-mi va da mie lunea liber. Ce dracu, citește cu atenție, înainte să dai cu mucii-n fasole, MARE ANONIM - evident, organizator de vreun triatlon. Și stai liniștit, că suntem mulți care deja ne facem probleme din cauza că prea multe triatloane sunt duminica. Chestia specifică cu triatloanele este că trebuie să cari bicicleta dupa tine, deci marja de flexibilitate cam dispare. Hai, baftă la anonimat, frățicule!

      Löschen
    2. asa e, nu federatia stabileste. federatia culege roadele organizatorilor care se straduiesc de ceva ani, nu se implica in alt fel, deocamdata. un organizator are de ales intre a accepta emblema federatiei sau nu. de ce sa o accepte, daca federatia nu ma sprijina cu absolut nimic? mai este de asteptat. ca peste tot, totul e in functie de interese personale si, daca se poate si cu bani de la buget, de ce nu?! pun pariu a daca vreau sa organizez in bucuresti un tri, federatia nu va misca un deget sa ma ajute cu diverse chestii organizatorico-legale, ca de injectie pecuniara nici nu se poate pune problema. lucrurile se misca si doar timpul va arata daca in directie buna.

      Löschen
    3. Ceea ce nu pricepeti voi este faptul ca autoritatiel statului sunt platite de NOI, deci NOI TREBUIE SA VREM, nu sa ne lasam manipulati de EI, pe BANII NOSTRI. D-aia suntem umili pe la ghisee, ca le permitem! Daca pui problema asa, totul e clar.

      Löschen
  4. Cred ca anonymus ”ataca” comentariile, nu materialyl in sine, Andrei. Mie materialul mi-a folosit, caci nu ma gandisem sa ma uit pe calendar si nu as fi remarcat ca acele curse la care vroiam sa ajung chiar sunt duminica. Duminica nu prea pot sa ajung daca evenimentul nu se termina pana in pranz. Si stai sa vezi ca unii mai dai startul pe la ore d-alea nebune, 10 sau 12, nu au priceput ca e un sport matinal totusi. Organizatorii au clienti acum, nu se mai adapteaza ei dupa nevoie unora si altora. oricum, e abia ianuarie si e cam bulibaseala prin datele concursurilor. mai sunt si alte curse de triatlon, nu doar cele anuntatee de federatie. federatia vede doar ce doreste ea, nu tot fenomenul de triatlon din romania.

    AntwortenLöschen

I'm WATCHing YOU!! :-)